Snapchat en Vodafone willen met #BeStrong emojis online pesten stoppen

Snapchat en telecomprovider Vodafone hebben de handen ineen geslagen om de strijd aan te gaan tegen cyberpesten. In Snapchat kan met de #BeStrong emoji een statement gemaakt worden tegen het online pesten. De emojis zijn ontworpen op basis van een onderzoek waaruit geconcludeerd kon worden dat één op de vijf tieners via internet gepest wordt.

#BeStrong emoji

Vodafone en Snapchat hebben vandaag bekend gemaakt dat het de strijd aan wil gaan tegen cyberpesten. Snapchat heeft op basis van de #BeStrong emojis snaps ontworpen die gebruikt kunnen worden bij het sturen van foto’s. De snaps worden als een transparante laag over de foto geplaatst. Volgens Vodafone nemen jongeren door het gebruiken van deze snaps een standpunt in tegen het online pesten. Daarnaast zouden gebruikers hiermee ook hun steun kunnen betuigen aan vrienden die online gepest worden.

BeStrong emoji

De boodschap met de #BeStrong emojis zullen door heel Europa gedeeld kunnen worden in Snapchat en zijn dus niet alleen in Nederland te gebruiken. Vodafone laat weten dat uit eigen onderzoek blijkt dat heel veel tieners het erg moeilijk vinden om hun vrienden te helpen als ze slachtoffer zijn van het online pesten. De campagne #BeStrong moet helpen met het geven van emotionele aandacht door de vrienden. Volgens het onderzoek geeft tweederde van de tieners aan dat ze met een passende emoji graag hun steun willen betuigen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel