Sony neemt drastische maatregelen voor winst mobiele afdeling

Sony heeft sinds enige tijd al moeite om haar Xperia-toestellen aan de man te brengen. Mede om deze reden zou Sony drastische maatregelen nemen om de mobiele tak weer winstgevend te maken.

Sony neemt maatregelen

Naar verluidt gaat Sony enkele maatregelen treffen die de smartphonedivisie weer winstgevend moeten maken. Vorig jaar wist Sony wereldwijd ‘slechts’ 4 miljoen smartphones te verkopen. Waar dit bij bijvoorbeeld Huawei op meer dan 200 miljoen zit. Het aandeel van de Sony Xperia-toestellen ligt onder de 1 procent.

Sony Xperia XZ3 review

In maart 2020 zou Sony een nieuwe ontslagronde willen doorvoeren. Hierbij zouden 2000 van de 4000 banen verloren gaan. Medewerkers zouden vrijwillig kunnen vertrekken of in sommige gevallen overgeplaatst worden naar een andere divisie. Tevens zou Sony van plan zijn om zich met de smartphone-verkoop voornamelijk op Europa en Oost-Azië wil richten. De mobiele tak van Sony is de enige tak van het bedrjf wat geen winst maakt.

De maatregelen zijn door Sony nog niet bevestigd, maar het zou wel in de lijn van verwachtingen liggen. Het gaat al langere tijd minder goed met Sony’s mobiele afdeling, terwijl de toestellen doorgaans positief ontvangen worden. Ook het updatebeleid van Sony is bovengemiddeld. Binnenkort verschijnt Sony’s high-end smartphone; de Sony Xperia 1.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel