Sony komt met 6 onderwater-apps

Sony heeft een zestal Android-applicaties uitgebracht gericht op water. Met de onderwater-apps wil Sony laten zien in welke staat de Sony Xperia-smartphones aankunnen met de water-resistente eigenschappen. De zes onderwater-applicaties richten zich vooral op het amuseren van haar gebruikers.

Sony heeft voor haar Xperia-lijn smartphones zes nieuwe onderwater-applicaties uitgebracht. Deze applicaties hebben vooral een amuserende functie en zijn alle zes gratis te downloaden uit de Google Play Store. De applicaties die Sony speciaal voor de waterbeleving heeft uitgebracht nemen we hieronder even met je door;

  • Goldie: Goldie is een soort van tamagochi-game waarbij de sensoren van de telefoon gebruikt worden. Op je beeldscherm zie je een vis die zich vrolijk voelt wanneer het toestel zich in het water bevindt, en zich ongemakkelijk voelt als hij uit het water wordt gehaald.
  • Plantimal: Plantimal kan gezien worden als een soort van digitale plant, die groeit als hij water krijgt. Wanneer de digitale plant in Plantimal geen water heeft gekregen een bepaalde tijd, zal hij middels een melding laten weten dat ‘ie water nodig heeft.
  • Sink Sunk: Een aanrader wanneer je je verveelt. Het spel Sink Sunk is eigenlijk niet meer dan een spel waarbij je een onderzeeër moet besturen en navigeren door een aantal obstakels.
  • Tiny Umbrella: Met Tiny Umbrella verandert je telefoon in een digitale paraplu. De functionaliteit van de applicatie is meer voor de ‘fun’ bedoelt dan dat het daadwerkelijk iets toevoegt. Het doel van de applicatie is dat je je Xperia-telefoon boven je hoofd kan houden waardoor je vervolgens met de digitale paraplu droog blijft.
  • Rainy Oke: Met Rainy Oke kan je meezingen met de lyrics welke op het scherm verschijnen. De lyrics die je te zien krijgt, zijn van muziektracks in het tegen van regen en water. Op dit moment zijn er tien nummers in de applicatie te vinden.
  • Photo Lab: Photo Lab zal de foto’s ‘onderdompelen’ in het water waardoor je een nat-effect krijgt op je foto’s. De applicatie maakt gebruik van sensoren in de telefoon zodat je de hoeveelheid water kan beïnvloeden.

Op dit moment zijn de onderwater-applicaties van Sony enkel te downloaden voor bezitters van een Sony Xperia in de Verenigde Staten. Het is niet bekend of Sony de onderwater-apps ook uit zal brengen naar andere landen en regio’s. Xperia-blog heeft echter de APK-bestanden van de app online gezet, zodat ze wellicht toch nog werkzaam zijn op je Nederlandse of Belgische Xperia-toestel.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel