Sony komt met nieuwe skin voor Android; huidig Xperia Home gestopt

Xperia Home is de naam van de skin die Sony toepast op de Android-toestellen. De nieuwe home launcher zal niet meer op nieuwe toestellen te vinden zijn. Het vermoeden is dat Sony werkt aan een compleet nieuwe skin voor haar Xperia-toestellen.

Nieuwe skin voor Sony Xperia?

Sony heeft de ontwikkeling voor de eigen Xperia Home-launcher stopgezet. Het bedrijf heeft alle toestellen die het in de afgelopen tijd uitbracht van deze launcher voorzien.

De eerste smartphone die van deze eigen skin werd voorzien was de Xperia Z welke uitgebracht werd in 2013. Sony gebruikte ook daarvoor een eigen skin, met Timescape en Mediascape zoals we die zagen op de Xperia X10.

Sony Xperia XZ2 menu

Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat er het besluit is genomen om te stoppen met een verdere ontwikkeling van de Xperia Home launcher. Wel zal Sony de launcher bijhouden met onderhouds-updates zolang dit volgens Sony nodig zal zijn.

Op de huidige toestellen die beschikbaar zijn, zal Home Launcher dus gewoon blijven werken. Hoe het bij nieuwe toestellen eruit zal komen te zien, is onbekend. Mogelijk krijgen we hier later dit jaar, bijvoorbeeld tijdens een aankondiging tijdens de IFA, meer informatie over. Eerder stopte Sony al met de ontwikkeling van Xperia Weather, de eigen weer-app en werd TrackID offline gehaald.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel