Sony Xperia X en X Compact ontvangen vanaf nu update Android 8.0 Oreo

De update-machine van Sony draait nog vrolijk verder. Waar eerder al diverse toestellen werden bijgewerkt naar Android 8.0 Oreo, is de update nu voor twee toestellen uit 2016 beschikbaar. Het gaat om de Xperia X Compact en Xperia X.

Xperia X (Compact) ontvangt Oreo

Sony is gestart met het uitrollen van de update naar Android 8.0 Oreo voor de Xperia X en Xperia X Compact. Beide toestellen worden vanaf nu gefaseerd voorzien van de nieuwe Android-versie, allebei de telefoons draaien nu nog op Nougat. We zien dat de update al in Europa uitgerold wordt, waaronder in Duitsland. Het kan nog wel even duren voordat de update daadwerkelijk in Nederland beschikbaar is.

Sony Xperia X Compact Android 8.0 Oreo

De update naar Oreo brengt diverse nieuwe functies naar de Xperia X en Xperia X Compact. Je kunt gebruik maken van een verbeterde autofill, de Picture-in-Picture modus en notificatiekanalen. Voor een overzicht van alle nieuwe functies; raadpleeg het artikel over Android 8.0 Oreo.

Zoals gezegd gaat het om een gefaseerde uitrol. Dit betekent dat de verspreiding even kan duren. Je krijgt een melding op je toestel als de update beschikbaar is. Je kunt eventueel ook handmatig controleren. Ga hiervoor naar Instellingen > over het toestel/systeem > software-update > handmatig bijwerken. De update heeft buildnummer 34.4.A.0.364.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel