Sony Xperia X Ultra renders tonen nieuwe smartphone met 21:9 display

Sony komt mogelijk met een nieuwe smartphone op de markt. Het gaat om de Sony Xperia X Ultra waarvan nu renders zijn opgedoken. De smartphone moet voorzien zijn van een 6,4 inch display met een opvallende beeldverhouding van 21:9.

Sony Xperia X Ultra renders

Als we de nieuwste berichten mogen geloven komt het Japanse Sony met een nieuwe smartphone op de markt. Er zijn renders gepubliceerd van de Sony Xperia X Ultra die opvalt door het langwerpige scherm. Zagen we eerder al de LG G6 met een beeldverhouding van 18:9 en de Galaxy S8 en S8 Plus met een beeldverhouding van 18,5:9, komt Sony nu met een 21:9 scherm.

Sony Xperia X Ultra

Sony is hiermee niet de eerste fabrikant die deze beeldverhouding toepast bij een smartphone. In 2009 kwam LG met de LG BL40 telefoon met een 21:9 display. De beelden die nu van de Sony zijn opgedoken spreken over de naam Sony Xperia X Ultra. Deze telefoon zou voorzien moeten zijn van een 6,45 inch display.

De bron weet ook andere specificaties te noemen, hoewel deze dus nog niet bevestigd zijn. Zo zou de Xperia X Ultra uitgerust zijn met een Snapdragon 660 octa-core processor die vandaag werd aangekondigd. Daarbij is er 4GB RAM-geheugen, 64GB opslagruimte en een 3050 mAh accu, met ondersteuning voor snelladen. Voor het maken van foto’s zou de Sony Xperia X Ultra voorzien zijn van een 19 megapixel camera en 13 megapixel front-camera. De telefoon zal IP68-gecertificeerd zijn waardoor het stof- en waterdicht is. Daarnaast zal de smartphone draaien op Android Nougat.

Sony Xperia X Ultra renders

Het is nog niet bekend wanneer Sony de nieuwe X-smartphone zal presenteren. Wel zou volgens de bron de telefoon leverbaar zijn in rood en grijs. Als de berichten inderdaad kloppen, dan gokken wij op een introductie van het toestel tijdens de IFA in Berlijn, begin september.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel