Sony Xperia XZ en Xperia X Compact aangekondigd tijdens IFA

Sony heeft er de afgelopen tijd geen geheim van gemaakt dat het in Berlijn met nieuwe toestellen zou komen. Zojuist zijn de twee nieuwe smartphones aangekondigd waarmee Sony het portfolio weer verruimd; de Sony Xperia XZ en de Sony Xperia X Compact worden aan het rijtje toegevoegd.

Sony tijdens IFA 2016

De afgelopen tijd is er veel nieuws naar buiten gekomen over de nieuwe smartphone(s) van Sony. Tijdens de IFA zijn vanmiddag twee smartphones aangekondigd waarbij we weer een strak design krijgen te zien, zoals we van Sony gewend zijn. We zetten de details van de toestellen voor je op een rijtje.

Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ

De Sony Xperia XZ is uitgerust met een 2.5D 5,2 inch display met Full-HD resolutie. Het metalen design van het toestel geeft de smartphone een strak uiterlijk. De Xperia XZ is voorzien van een 23 megapixel camera met dual-LED flitser en laser-autofocus. De front-camera van het toestel telt 13 megapixel. De behuizing van de Xperia XZ is IP68-gecertificeerd waardoor het resistent is tegen stof en water.

Onder de motorkap huist een Snapdragon 820 processor en een RAM-geheugen van 3GB. Er zijn stereo-speakers aanwezig op de Xperia XZ en er is een 2900 mAh accu. Deze biedt ondersteuning voor Quick Charge zodat het opladen van de batterij minder tijd in beslag neemt. Er is Android 6.0 Marshmallow en we verwachten uiteraard ook een update naar Android 7.0 Nougat. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig.

Sony Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact

Sony heeft de Xperia X Compact een 4,6 inch HD-display meegegeven. Er is een Snapdragon 650 hexa-core processor meegegeven met 3GB RAM-geheugen. De processor heeft een rekensnelheid van tweemaal 1.8 GHz en viermaal 1.2 GHz. Verder heeft de Sony Xperia X Compact een 5 megapixel front-camera voor het maken van selfies en een 23 megapixel camera met laser-autofocus en handmatige modus.

Aan de rechterkant van de Xperia X Compact bevindt zich een vingerafdrukscanner. Het toestel is voorzien van Android 6.0 Marshmallow, heeft een 2700 mAh accu (met ondersteuning voor Quick Charge) en er is een USB Type-C poort.

Verkrijgbaarheid

Vanaf oktober moet de Xperia XZ in de winkels liggen. De prijs van de Xperia XZ komt te liggen op 699 euro. De Sony Xperia X Compact komt vermoedelijk vanaf deze maand al in de winkel te liggen met een prijskaartje van 449 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel