Source: Flipboard-alternatief gelanceerd door makers Talon

Klinker Apps, de makers van de geliefde Twitter-app Talon for Twitter en enkele andere apps als EvolveSMS en Blur Launcher hebben een nieuwe applicatie uitgebracht; Source. Source is een strakke app waarmee je verschillende diensten kunt samenvoegen en het nieuws kunt lezen in één applicatie.

De makers van Talon for Twitter zitten niet stil. Dat was al wel duidelijk, nadat afgelopen week weer een aardige update beschikbaar kwam voor de Twitter-app. Hun meest nieuwe recente applicatie was Blur Launcher maar nu is het tijd voor weer een nieuwe applicatie; Source.

Source_Android

Source

Source kan gezien worden als een alternatief of misschien wel concurrent voor apps als Flipboard. Verschillende diensten kunnen samengevoegd worden, waarna de updates en berichten bij elkaar komen en in Source gelezen kunnen worden. De diensten die ondersteunt worden zijn Twitter, Google+, Feedly en de mogelijkheid tot het toevoegen van een RSS-feed. Omdat de applicatie vandaag voor het eerst pas is uitgebracht, staat de applicatie nog in de kinderschoenen. Momenteel is het bijvoorbeeld alleen mogelijk een Twitter-account toe te voegen aan de applicatie.

Het toevoegen van een Twitter-account betekent overigens niet dat je de statusupdates te zien krijgt in de app. De applicatie gaat namelijk alleen tweets uit een lijst tonen. Als je gebruik maakt van lijsten in Twitter dan kan je die toevoegen aan Source. In Twitter wordt ook gebruik gemaakt van diverse onderwerpen zoals design, fotografie, technologie en sport. Deze onderwerpen kan je ook individueel toevoegen aan Source.

Source_Android2

Instellingen en ondersteuning

De instellingen in Source zijn een stuk moderner vormgegeven dan de doorsnee applicaties die in de Play Store te vinden zijn. Als een bepaalde optie aangevinkt staat zien we geen vinkje, maar wordt een cirkel wat dikker. Het zijn de kleine dingetjes die de applicatie er qua vormgeving erg sterk door maken. Er kan synchronisatie-tijd ingesteld worden zodat om de zoveel tijd de updates ververst worden en je kan notificaties in- of uitschakelen.

Source_Android3

In Source is het verder mogelijk om het thema aan te passen naar een eigen gekozen kleur. In totaal is er keuze uit 19 verschillende kleuren, dus keus genoeg. Source is niet alleen voor je smartphone, ook op je wearable met Android Wear kan je het laatste nieuws raadplegen. Blur, de andere app van Klinker Apps biedt ook de integratie voor Source.

Op dit moment zitten we met smart te wachten totdat we de andere diensten toe kunnen voegen, zoals Feedly. We zijn benieuwd naar de vorderingen van de applicatie. Mocht je nou ook de beta-versie van Source willen proberen, volg dan de onderstaande stappen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel