Spamdetectie in ‘Google Telefoon’ waarschuwt voor ongewenste oproepen

Waarschijnlijk heb je het weleens meegemaakt dat je door iemand werd gebeld die zei namens een bedrijf te zijn. Denk aan bijvoorbeeld de zogenaamde Microsoft klantenservice, een bank of iemand die veel geld voor je gemaakte werk over heeft. Google gaat haar Google Telefoon-app op Android One en Nexus-toestellen voorzien van spamdetectie waarmee dit soort telefoontjes tot het verleden moeten horen.

Google: spamdetectie voor ongewenste oproepen

Google voorziet haar Nexus en Android One toestellen van een nieuwe update voor de Telefoon-app, Google Phone/Google Telefoon. Een nieuwe functie moet ervoor zorgen dat gebruikers gewaarschuwd worden voor ongewenste telefoontjes. Dankzij Call-ID weet je wie er belt, wat handig kan zijn als een bedrijf je belt.

Wanneer Beller-ID ingeschakeld is kan spambeveiliging zijn werk doen. Wanneer Google een beller ziet als spambeller, wordt ‘Spam’ of ‘Vermoedelijke spambeller’ getoond op het display bij een inkomende oproep. Je kunt dan gewoon opnemen of het nummer blokkeren en melden.

Android Spam-detectie

Hoe Google precies vaststelt of een nummer spam is of niet, is niet helemaal duidelijk. In de Google Telefoon app kunnen gebruikers bij recente oproepen een oproep blokkeren en spam melden. Wanneer er voldoende meldingen zijn binnengekomen, zal Google deze informatie toepassen in de spamdetectie en andere gebruikers hiervan op de hoogte brengen.

Google Telefoon is de app die standaard op Android One en Google Nexus-toestellen is te vinden. Het is niet bekend of de functie ook naar andere toestellen komt. Ook is niet duidelijk in welke landen de functie werkt.

Telefoon van Google
Telefoon van Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel