Spoticast verwijderd uit de Play Store door Spotify

Google heeft de applicatie Spoticast uit de Google Play Store verwijderd, na een klacht van Spotify. Spoticast maakte het mogelijk om Spotify-muziek te streamen naar de Google Chromecast.

Spoticast is uit de Google Play Store gehaald na een klacht door muziekdienst Spotify. De muziekdienst heeft een klacht ingediend bij Google over de applicatie. Spoticast zou het intellectueel eigendom schenden van Spotify, om deze reden is de applicatie offline gehaald.

Op Google+ laat de ontwikkelaar weten;

Hey iedereen, vanmorgen kregen we bericht dat #Spoticast is verwijderd uit de Google Play winkel. Dus helaas lijkt #Spoticast is tot een einde gekomen. Ik wilde alleen maar dank aan iedereen die ons gesteund zeggen.

De maker van Spoticast meldt dat het nu overeenstemming wil bereiken met Spotify, om de applicatie onder een andere naam uit te brengen. Aangezien Spoticast nu pas uit de Play Store is gehaald, is het goed mogelijk dat Spotify binnenkort zelf de ondersteuning voor de Google Chromecast toevoegt aan de applicatie.

Medio mei van dit jaar kwam Spoticast nog met een update, waarbij ook gratis Spotify-gebruikers gebruik konden maken van de app.

Lees ook

Reageer op dit artikel