Spoticast wordt opnieuw uitgebracht in Google Play Store

De ontwikkelaars van de applicatie Spoticast hebben zojuist hun applicatie opnieuw uitgebracht voor het Android-besturingssysteem. Een maand geleden werd de applicatie uit de Play Store gehaald. Met Spoticast kan muziek vanuit Spotify gestreamd worden naar de Google Chromecast.

De makers van de applicatie Spoticast hebben vandaag het nieuws naar buiten gebracht dat de app terugkeert naar Android. Begin juli werd de applicatie uit de Google Play Store gehaald. Aanvankelijk werd gedacht dat dit op verzoek van Spotify gebeurt was, maar na contact tussen de ontwikkelaars en Spotify bleek dit niet het geval te zijn. Google heeft zelf de applicatie offline gehaald.

De reden van het offline halen van de applicatie door Google zou het schenden van intellectuele eigendomsrechten zijn, en dat Spoticast zou leiden tot verwarring. Spotify heeft nu aan de ontwikkelaars van Spoticast bevestigd, dat de app niet leidt tot verwarring.

Vanmorgen maakte de ontwikkelaars bekend dat de applicatie zo snel mogelijk terugkeert in de Google Play Store. Wanneer dit plaats zal vinden, is nog niet bekend.Wel hebben de ontwikkelaars zojuist een APK-bestand vrijgegeven van de nieuwe versie van Spoticast. De officiële APK van Spoticast kan hier gedownload worden.

Bekijk hier 16 apps om meer uit je Google Chromecast te halen.

Lees ook

Reageer op dit artikel