Spotify telt inmiddels 113 miljoen Premium-gebruikers (en meer cijfers)

Muziekdienst Spotify heeft de cijfers over het derde kwartaal van 2019 gedeeld. Op eigenlijk alle fronten zet Spotify betere resultaten neer. Onder andere het aantal gebruikers is gestegen.

Spotify in Q3

In totaal heeft Spotify nu 113 miljoen betalende gebruikers. Dat is vergeleken met dezelfde periode vorig jaar een stijging van 31 procent, toen het aantal betalende leden op 87 miljoen stond. Volgens de laatste cijfers gebruiken 141 miljoen mensen de gratis versie van Spotify, waarbij er zo nu en dan een advertentie voorbij komt. Het aantal gebruikers dat maandelijks actief is, staat inmiddels op 248 miljoen. Ook dit is een stijging. In het derde kwartaal van 2018 was dit nog 191 miljoen.

Spotify geeft aan dat de toevoeging van podcasts er mede voor heeft gezorgd dat gebruikers over wisten te schakelen van de gratis naar de betaalde versie van de muziekdienst. Het aantal uren waarbij naar een podcast wordt geluisterd steeg in vergelijking met vorig kwartaal met 39 procent. Alle cijfers samen hebben ook de van oorsprong Zweedse streamingdienst verrast. De premium-gebruikers zorgen voor 1561 miljard euro aan inkomsten. Bij de gratis gebruikers is dit een bedrag van 170 miljoen euro.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel