Spotify test ‘Premium Duo’: goedkoper abonnement met Duo Mix-lijst

Spotify test een nieuwe abonnementsvorm die ideaal moet zijn om met je vriend, vriendin of partner te delen. De nieuwe vorm heet Premium Duo en is goedkoper dan twee losse abonnementen en krijg je extra features.

Spotify test Premium Duo

Speciaal voor stellen en partners doet Spotify testen met de nieuwe abonnementsvorm Premium Duo. Met deze vorm krijg je twee Premium-abonnementen voor een bedrag van 12,49 euro per maand. Normaal kost een los Premium abonnement 9,99 euro per persoon, per maand.

Net als bij het Family-abonnement dienen de twee gebruikers van Premium Duo, op hetzelfde adres te wonen. Deze zal tijdens het aanmeldproces ook ingevoerd moeten worden. Bij het Familie-abonnement kunnen in totaal zes personen het abonnement delen voor een bedrag van 14,99 euro per maand. Omdat er volgens de muziekdienst met regelmaat misbruik gemaakt zou worden, werden gebruikers gevraagd hun adresgegevens te delen. De deelnemers van de groep zouden namelijk niet in alle gevallen op hetzelfde adres woonachtig zijn.

Spotify Duo Mix

Spotify Premium Duo heeft ook nog extra functionaliteit klaarstaan voor deze gebruikers. Allebei de gebruikers krijgen toegang tot Duo Mix. Dit is een automatish gegenereerde afspeellijst die lijkt op Discover Weekly/Daily Mix. In één afspeellijst wordt muziek verzameld die zowel jijzelf als je partner interessant zullen vinden. Hierbij zijn verschillende opties beschikbaar zoals Chill en Upbeat, om het genre wat aan te passen. Je kunt je eigen afspeellijst ook met een druk op de knop delen met je partner. Uiteraard kun je ook gewoon eigen afspeellijsten blijven beheren.

Spotify test Premium Duo momenteel in vijf landen; Denemarken, Ierland, Polen, Colombia en Chili. Het is op dit moment niet bekend of de functionaliteit ook naar andere landen wordt uitgerold.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel