Spotify gaat gebruik Family-accounts strenger controleren via GPS

Spotify gaat er strenger op toezien dat gebruikers met een Spotify Family-account ook daadwerkelijk onder hetzelfde dak wonen. Hiervoor zet de muziekstreamingdienst nu ook GPS in om het voor gebruikers makkelijk te maken om te bewijzen dat zij samenwonen.

Spotify Family onder één dak

Spotify Family is een muziekabonnement waarbij je voor een vast bedrag van 15 euro per maand muziek kunt streamen. Het fijne aan dit abonnement is dat je het kunt delen met iedereen die op hetzelfde adres woont. Het kunnen delen van een Family-account met niet gezinsleden komt echter ook voor en Spotify wil hier strenger op toezien.

Spotify GPS controle

Het Duitse Caschys blog maakt melding dat gebruikers gevraagd worden om via GPS te bevestigen dat zij op het adres van de beheerder wonen. Hiervoor maakt de muziekdienst gebruik van GPS die via een webpagina wordt opgevraagd. Als de verificatie lukt dan krijgt de gebruiker een bedankpagina te zien.

Weiger je de controle via GPS dan zal je de postcode moeten invullen om alsnog de verificatie te voltooien. Ben je onderweg naar school of werk dan is het handig om de verificatie middels GPS te weigeren.

Spotify - Muziek en podcasts
Spotify - Muziek en podcasts
Ontwikkelaar: Spotify AB
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel