T-Mobile creëert extra 4G capaciteit met TD-LTE techniek

T-Mobile heeft als eerste Nederlandse provider TD-LTE techniek geïmplementeerd, door deze techniek kunnen klanten van de provider nog sneller downloaden via 4G. Iedereen met een vrij recente smartphone kan van de technologie gebruik maken.

T-Mobile netwerk nog sneller

In de komende maanden gaat T-Mobile masten activeren met de nieuwe TD-LTE techniek. Met deze techniek wordt op dezelfde frequentie data ontvangen en verzonden. Toch richt de technologie zich meer op het snel kunnen downloaden van gegevens. T-Mobile schrijft dat het activeren van een vierde band met de TD-LTE techniek maar liefst 120mbps extra snelheid oplevert.

TD-LTE wordt voornamelijk gebruikt in Azië om daar in druk bevolkte gebieden een snelle download te kunnen bieden. TD-LTE is voornamelijk handig wanneer je stil staat, wanneer je beweegt is het FDD-LTE netwerk veel stabieler. De extra band die T-Mobile activeert is Band 38 die op de meeste smartphones wel te vinden zal zijn. Het netwerk van T-Mobile zou met de uitbreiding en een verbetering in het bestaande netwerk in theorie een maximale downloadsnelheid van 450 mbps kunnen bieden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel