T-Mobile verbetert netwerk rond grens met Duitsland

T-Mobile laat weten dat het verbeteringen heeft doorgevoerd in het netwerk. Het gaat hierbij voornamelijk om het gebied rond de Duitse grens. De nieuwe techniek moet op termijn ook langs de Belgische grens geïntroduceerd worden.

T-Mobile netwerk rond Duitse grens

Telecomprovider T-Mobile heeft vernieuwingen doorgevoerd in het netwerk rond de Duitse grens. De provider belooft dat vanaf deze week klanten zonder problemen bellend van Nederland naar Duitsland (en vice versa) kunnen. Om precies te zijn zijn verbeteringen doorgevoerd in de wijze waarop de netwerken aan beide kanten van de grens, met elkaar communiceren. Het overschakelen van het Nederlandse naar het Duitse netwerk moet beter verlopen.

T-Mobile geeft aan dat tot voor kort het een probleem was om bij Duitsland al bellen de grens over te gaan. Het probleem was dan dat de verbinding steeds zwakker werd of plotseling werd verbroken. De nieuwe vorderingen die T-Mobile Nederland samen met de Duitse netwerkprovider heeft uitgeoefend, moeten dit voorkomen. Gesprekken moeten naadloos naar elkaar overgeheveld worden. De eerste testresultaten laten goede resultaten zien, zo belooft de provider. De verbeteringen zijn voor zowel de reizigers tussen Nederland en Duitsland, en bewoners in het grensgebied.

Nu gaat het over de hele grens langs Duitsland, maar op termijn wil T-Mobile de verbeteringen ook doorvoeren langs de Belgische grens.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel