T-Mobile voorziet smartphones van logo’s en apps na providerupdate

T-Mobile werkt samen met fabrikanten van smartphones om klanten een betere netwerkervaring aan te bieden. Middels een providerupdate krijgen gebruikers een T-Mobile opstartlogo en ringtones geïnstalleerd. Of deze providerupdates gevolgen hebben voor officiële Android updates is onduidelijk.

T-Mobile biedt providerupdates aan

In samenwerking met onder andere Samsung, HTC en LG biedt de Nederlandse telecomprovider updates aan. Deze updates bevatten apps, ringtones en andere branding, hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde update methode als de officiële Android updates. Volgens woordvoerder Kathleen Loods van T-Mobile worden de updates pas na goedkeuring van de klant geïnstalleerd op het toestel van de gebruiker.

Naast apps en ringtones verandert de update ook het opstartscherm van de telefoon, wat de provider al op kritiek is komen te staan. “Klanten hebben aangegeven dat het T-Mobile opstartscherm niet wenselijk is, dus deze zal in de loop van de tijd verdwijnen”, zegt Loods tegenover Tweakers. Wel biedt de update netwerkoptimalisaties zoals instellingen voor NL-Alert, die al standaard op de telefoon beschikbaar zijn, en in de toekomst instellingen voor bellen via 4G.

Door het installeren van de update verandert de telefoon van een reguliere versie in een variant van de provider. Of dat ook gevolgen heeft voor de snelheid waarmee smartphones voorzien worden van officiële Android beveiligingsupdates is niet bekend.

De updates worden aangeboden op basis van het gebruik van een T-Mobile simkaart en een geschikt apparaat. Mocht je niet zitten te wachten op deze providerupdate dan kun je deze dus weigeren, wel adviseren we je de officiële Android updates te installeren als je deze aangeboden krijgt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel