Teaser: komt LG met telefoon die werkt zonder aanraken?

Het Koreaanse LG heeft een teaser video rondgestuurd waarin het afscheid lijkt te nemen van aanraakgevoelige schermen.  Mogelijk gaat het nieuwe vlaggenschip toestel van de fabrikant werken met bewegingen boven het scherm.

Niet helemaal nieuw

Het idee dat smartphones ook bestuurd kunnen worden door middel van bewegingen boven het toestel is niet nieuw. Er zijn zelfs apps waarmee je deze besturing kunt imiteren. Wat LG daadwerkelijk van plan is tijdens het Mobile World Congress volgende maand is niet duidelijk. De video toont de tekst “Goodbye touch” met daarboven een hand die op verschillende manieren swipe bewegingen maakt.

De video is door de smartphone divisie van het bedrijf vrijgegeven maar of dit ook betekent dat de telefoon helemaal geen aanraakgevoelig scherm heeft lijkt ons sterk. Mogelijk dat LG een nieuwe manier heeft gevonden om besturing doormiddel van bewegingen eindelijk van de grond te krijgen. Over een aantal weken weten we vermoedelijk meer over LG’s nieuwe vlaggenschip. LG heeft ons laten weten dat de smartphone op 24 februari, voorafgaand aan het MWC, aangekondigd zal worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel