Tele2 gaat 3G-snelheid flink verlagen naar 2 Mbit/s

Telecomprovider Tele2 heeft haar klanten geïnformeerd over een wijziging in de snelheid van het 3G-netwerk. De snelheid zal vanaf eind januari flink verlaagd worden. Eerder werd al bekend dat de van oorsprong Zweedse provider klanten zonder 4G-toestel zal blokkeren.

Tele2 snelheid 3G-netwerk

De snelheid van het 3G netwerk van Tele2 zal vanaf eind januari flink verlaagd worden. Zowel de upload- als de downloadsnelheid zal per 31 januari 2018 vastgezet worden op 2 Mbit/s. Dit betekent een flinke verlaging voor degenen die gebruik maken van het 3G-netwerk. Volgens de provider wordt er steeds minder gebruik gemaakt van 3G en zou het volgens de van oorsprong Zweedse provider meer dienen als ‘back-up netwerk’.

Voor het 3G-netwerk maakt Tele2 gebruik van het T-Mobile netwerk, de provider heeft alleen een eigen 4G-netwerk. De verlaging van de snelheid geldt niet voor T-Mobile klanten. Tele2 gaf eerder al aan degenen zonder 4G-toestel te zullen blokkeren. Wanneer er geen 4G-verbinding opgezet kan worden, schakelt het toestel van de klant wel terug naar 2G of 3G.

Vorige maand werd bekend dat Tele2 overgenomen zal worden door T-Mobile. Samen wordt het dan, als de overname definitief goedgekeurd wordt, één grote provider.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel