Tele2 stopt met alle prepaid-diensten: dit moet je weten

Tele2 heeft bekend gemaakt dat het stopt met het aanbieden van prepaid-diensten. Dit is het gevolg van de fusering met T-Mobile. Klanten hebben verschillende opties.

Tele2 prepaid stopt

Per 15 november 2020, dus over iets meer dan een jaar, stopt Tele2 met haar prepaid-aanbod. Echter gaat er voor die tijd al het één en ander veranderen. Klanten die nu nog beltegoed willen kopen, kunnen dit doen tot en met het eind van deze maand. Mocht je nog een voucher hebben voor Tele2 beltegoed, dan kan deze tot 15 november 2020 verzilverd worden.

Klanten die hun prepaidaansluiting willen behouden, kunnen kosteloos omgezet worden naar een T-Mobile Prepaid aansluiting. Dit aanbod geldt tot en met 14 december 2019. Wanneer je dit doet met nummerbehoud, dan kan het beltegoed van Tele2 meegenomen worden naar je nieuwe aansluiting van T-Mobile. De reden hiervan is dat T-Mobile eerder Tele2 overnam in Nederland en het prepaidaanbod bij T-Mobile voordeliger geprijsd is.

Wanneer klanten niets doen, is de simkaart vanaf 15 november 2020 onbruikbaar, waardoor je in zijn geheel geen gebruik meer kunt maken van Tele2 prepaid. Tele2 zelf zal niet stoppen, maar er komen wel een aantal wijzigingen aan; vanaf die datum wordt alleen het 3G- en 4G-netwerk gebruikt, en neemt Tele2 afscheid (net als verschillende andere providers) van 2G. Ook zijn onlangs de Tele2 winkels in Nederland gesloten.

Overigens kan het vaak lonen om in plaats van prepaid, te kijken naar een sim-only abonnement. Dit biedt T-Mobile ook al aan, maar je kunt ook terecht in onze onafhankelijke sim-only vergelijker, waarbij je direct kunt zien welk abonnement het beste bij je past.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel