Telecom Awards 2015 uitgereikt voor verschillende smartphones

Vandaag zijn de Nederlandse Telecom Awards 2015 uitgereikt. Een aantal partijen hebben de handen ineen geslagen en uit zes categorieën de beste smartphone gekozen. Het is het tweede jaar dat de Telecom Awards uitgereikt zijn.

Telecom Awards 2015

Vandaag zijn de Telecom Awards 2015 uitgereikt. De jury bestaat uit zes partijen die onafhankelijk hun mening geven over de smartphones. Vorig jaar werden voor het eerst de awards uitgereikt. We hebben de uitslag voor je hieronder op een rijtje gezet.

Entry-level

Microsoft weet met de Microsoft Lumia 640 de eerste plaats te behalen voor beste product. De beste koop in deze categorie is de Acer Liquid Z530. Dit toestel heeft een prijs van 149 euro en kwam ook al voor in het overzicht met de beste Android-smartphone tot 200 euro van DroidApp. In dit segment waren ook de Huawei Y6, LG G4c en Moto G 2015 genomineerd.

Mid-range

In het mid-range segment wint de Motorola Moto X Play voor beste product. Vooral het uithoudingsvermogen van het toestel viel positief op. Dit kunnen we bevestigen, want ook in onze Moto X Play review deed het toestel het opvallend goed. Volgens de jury is de Sony Xperia M4 Aqua de beste koop, doordat het toestel stof- en waterdicht is. In het mid-end segment waren ook de Huawei P8 Lite en Honor 7 genomineerd. Apart is dat de camera van de Motorola Moto X Play slechts 6,5 punten weet te halen. In onze review bewezen we al dat de camera van de Moto X Play het zeer goed doet met veel details en realistische kleuren.

High-end

Volgens de jury is de Samsung Galaxy S6 Edge het beste product in het high-end segment. De beste koop in het high-end segment is de Huawei P8.

Toch hebben wij onze vraagtekens over de uitslag van dit segment. Zo krijgt de LG G4 een 5,5 op de accuduur, waar wij ons totaal niet in herkennen. De LG G4 hebben wij uitgebreid behandeld in de LG G4 review en zelf heb ik de LG G4 sinds juni in gebruik. De accuduur van het toestel is nog steeds erg goed en een 5,5 als score is hier in onze ogen totaal niet juist. Ook navraag bij andere LG G4-gebruikers geeft een heel ander beeld dan dat zou blijken uit de Telecom Awards.

Een mogelijke verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat het uithoudingsvermogen getest wordt met een gestandaardiseerd meetproces. Dit is heel anders dan de consument een smartphone gebruikt.

Op zoek naar de beste Android smartphone? Bekijk het DroidApp Koopadvies.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel