Telegram: dagelijks 12 miljard berichten en de keerzijde hiervan

Gebruikers van de chatdienst Telegram versturen dagelijks 12 miljard berichten. Een nieuw record voor de privacy-bewuste messenger. De bedenker van Telegram, Pavel Durov, gaf verder zijn duidelijke mening over WhatsApp als concurrent en vertelde verder over Telegram.

Telegram

Telegram groeit gestaag door nu dat het twaalf miljard berichten per dag verstuurt. In augustus waren dit er nog tien miljard, toch blijft het aantal gebruikers achter ten opzichte van de concurrent WhatsApp. Telegram telt 62 miljoen gebruikers tegen over de 900 miljoen van WhatsApp. Wel is WhatsApp ongeveer zes jaar oud en Telegram slechts twee jaar oud.

Reden dat gebruikers de berichtendienst meer berichten sturen is dat deze nu Telegram steeds vaker gebruiken. Voorheen werd Telegram gebruikt als nood-chat-app, handig als WhatsApp eruit ligt. Toen WhatsApp over werd genomen door Facebook kwam de groei van Telegram in een enorme stroomversnelling. Nu zien gebruikers steeds vaker de voordelen van Telegram, zoals het lezen en beantwoorden van berichten op verschillende apparaten.

Telegram Android

WhatsApp

WhatsApp als concurrent is moeilijk, benadrukt Durov op een conferentie. “Als je telefoon kapot is of leeg is, kan je nergens op dat moment bij je berichten, bij Telegram kan dit wel”. Daarnaast kan je Telegram voor meer doeleinden gebruiken zoals het versturen van documenten.

De keerzijde

De kracht van Telegram is de manier waarop de privacy gewaarborgd wordt. Dit heeft volgens Durov ook een keerzijde. Hij meldt dat strijders van Islamitische Staat (IS) ook de dienst gebruiken om mee te communiceren. Hij meldt dat hij dat jammer vindt, maar dat hij er niet wakker van ligt. Tegenover TechCrunch laat Durov weten; ‘Uiteindelijk is het recht op privacy belangrijker dan onze angst voor terrorisme’. Uiteindelijk zal IS altijd een manier vinden om te communiceren. Ik denk niet dat wij daadwerkelijk deelnemen aan deze activiteiten en dat we ons daar niet schuldig over moeten voelen. Ik denk nog steeds dat we het juiste doen, en dat is het beschermen van de privacy van onze gebruikers.

Ook interessant: Dit zijn de 19 beste stickers voor Telegram

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

via TechCrunch

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel