Telegram viert tweede verjaardag: 10 miljard berichten per dag

Telegram viert haar tweede verjaardag. De nog vrij jonge chat-app is inmiddels flink gegroeid en voegt regelmatig nieuwe functies toe met een update. Vooral na de overname van WhatsApp door Facebook steeg de populariteit enorm en nu heeft Telegram een nieuwe mijlpaal bekend gemaakt.

Telegram 2 jaar

Telegram bestaat twee jaar. Medio augustus 2013 werd de iOS-app van Telegram gelanceerd in de App Store. De Android-app van Telegram liet nog wel even op zich wachten, die kwam eind oktober pas beschikbaar. Sinds dat moment zijn wij op de redactie al erg gehecht aan Telegram.

Telegram sticker tab

De ontwikkelaars van Telegram hebben nu bekend gemaakt dat Telegram dagelijks 10 miljard berichten verwerkt. Opvallend is dat in december vorig jaar het aantal berichten nog op één miljard stond, in mei van dit jaar stond dit aantal op twee miljard. De stijging van de afgelopen maanden is dus flink gegroeid voor Telegram. De stijging van het aantal verwerkte berichten kan deels ook te maken hebben met de Telegram Bot, die onlangs werd toegevoegd.

Telegram 2 jaar

Telegram is een interessant alternatief voor chat-apps als Hangouts, WhatsApp en Facebook Messenger. De applicatie heeft ondersteuning voor stickers, kan je snel GIF’jes versturen en is er de handige in-app preview. Telegram kan gedownload worden via onderstaande button uit de Play Store.

Lees ook:

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel