Telegram brengt nieuwe cijfers naar buiten: flinke groei

Telegram heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht. Het aantal gebruikers en het aantal berichten is flink gestegen in een paar maanden tijd.

Telegram

Tegenover TechCrunch heeft Telegram nieuwe cijfers bekend gemaakt over het gebruik van de chat-app. Telegram verwerkt twee miljard berichten per dag, zo meldt Pavel Durov, de bedenker van Telegram. In december 2014 had Telegram nog een miljard berichten te verwerken.

Telegram 2.8

62 miljoen actieve gebruikers

Telegram telt ook meer actieve gebruikers. In december telde Telegram nog 50 miljoen actieve gebruikers, terwijl dit aantal nu op 62 miljoen actieve gebruikers staat. Er is nog een lange weg te gaan, rivaal WhatsApp maakte onlangs bekend dat het 800 miljoen actieve gebruikers heeft.

Volgens Durov verwelkomt Telegram dagelijks 220.000 nieuwe gebruikers. Het aantal gebruikers voor Telegram steeg vooral toen de overname van WhatsApp door Facebook bekend werd. Daarnaast was de invoering van de blauwe vinkjes in WhatsApp voor een grote groep gebruikers reden om over te stappen naar Telegram.

Updates voor Telegram bracht al veel nieuwe functies met zich mee. Zo is er een geavanceerde fotobewerker aan boord, kan je je locatie delen via Foursquare-locaties en zijn er de handige link-previews.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

bron TechCrunch

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel