Telecomwaakhond FTC geeft Facebook groen licht voor overname WhatsApp

De Amerikaanse telecomwaakhond FTC heeft de overname van WhatsApp door Facebook goedgekeurd. Dat FTC de overname van WhatsApp goedgekeurd heeft, is voor Facebook goed nieuws. Hoewel FTC de overname heeft goedgekeurd, zal het bedrijf nog wel van vergelijkbare instanties uit andere landen de goedkeuring moeten krijgen. Daarnaast heeft FTC strenge regels voorgeschreven aan de overname.

Op 20 februari kwam het nieuws naar buiten dat Facebook de populaire berichtendienst WhatsApp over ging nemen voor een bedrag van 16 miljard dollar (omgerekend 11,6 miljard euro). Facebook gebruikt de data van gebruikers om zo gericht advertenties weer te kunnen geven. Het business-model van WhatsApp is heel anders, en daarom heeft FTC wel een aantal regels opgesteld, waaraan Facebook zich zal moeten houden.

Wanneer de voorwaarden met betrekking tot de gegevens van de gebruiker veranderd worden, dient de gebruiker hier toestemming voor te geven. Jessica Rich van de Amerikaanse telecomwaakhond FTC schrijft in een officiële brief dat gebruikers bij een wijziging in het beleid, de mogelijkheid moeten krijgen om van de dergelijke wijzigingen af te zien; of om te stoppen met het gebruik van de berichtendienst WhatsApp.

Telecomwaakhond FTC laat verder weten dat het bedrijf zich in instantie gewoon moet houden aan de beloftes die in het verleden door WhatsApp zijn opgesteld. Deze beloftes gaan voornamelijk over het verzamelen, bewaren en delen van persoonsgegevens. Eerder gaf Facebook al aan, dat het de veiligheid van WhatsApp wil vergroten, en dat het de privacy van haar gebruikers zal respecteren.

 

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel