“WhatsApp houdt privacy hoog in het vaandel”

WhatsApp heeft en houdt de privacy van haar gebruikers hoog in het vaandel, dat blijkt uit een officiële verklaring van WhatsApp. WhatsApp-oprichter Jan Koum legt uit waarom WhatsApp niet zal veranderen, zoals door sommige media wordt gesuggereerd. Ook maakt hij een belofte aan al haar gebruikers.

Persoonlijk verhaal
In de verklaring vertelt Koum hoe hij in de jaren ’80 opgroeide in de toenmalige USSR, beter bekend als de Sovjet-Unie. In die tijd werden alle telefoongesprekken afgetapt; “One of my strongest memories from that time is a phrase I’d frequently hear: ‘This is not a phone conversation; I’ll tell you in person.'” aldus Koum. Het feit dat hij geen privacy had in de USSR heeft hem doen besluiten te verhuizen naar de Verenigde Staten.

Het respect en belang van privacy zit in onze DNA geprogrammeerd, en we hebben WhatsApp gebouwd op die gedachte. Er wordt nog eens benadrukt dat WhatsApp geen data verzameld over haar gebruikers nu niet, en ook in de toekomst niet.

Overname door Facebook
In het bericht laat Koum verder doorschemeren dat als het samengaan met Facebook had betekend dat privacy minder belangrijk werd, een overname onmogelijk was geweest.
De huidige overname zal deze visie op privacy niet aantasten zodat mensen over de gehele wereld de mogelijkheid hebben om hun meningen vrij te kunnen uitdragen.

Gisteren bracht Facebook het nieuws naar buiten dat het de veiligheid van WhatsApp de hoogste prioriteit gaat geven.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel