Bill Gates: Microsoft had ook interesse in WhatsApp

Microsoft had ook de interesse om de populaire berichtendienst WhatsApp over te kopen, net als zoekmachine Google die interesse had. Bill Gates, oprichter van Microsoft geeft dit aan in een interview. Facebook nam vorige maand WhatsApp over voor 19 miljoen dollar.

Microsoft stond er voor open om WhatsApp over te nemen. Dat geeft Bill Gates aan in een interview met Rolling Stone. Microsoft was samen met Google en Facebook geïnteresseerd in een overname van WhatsApp. Bill Gates geeft in het interview aan dat het niet wist of Microsoft er ook 19 miljard dollar voor over zou hebben.

WhatsApp

De oprichter van Microsoft gaf in het interview aan, dat de overname van WhatsApp door Facebook met 19 miljard dollar wel meer is, dan hij had verwacht. In het interview complimenteert Gates de strategie die Mark Zuckerberg neerzet, om ‘zijn’ sociale netwerk te verdedigen.

Op 20 februari werd bekend dat Facebook voor omgerekend 11,6 miljard euro de berichtendienst WhatsApp over ging nemen. Na de bekendmaking schoot de populariteit van WhatsApp-alternatieven als paddestoelen uit de grond, met name Telegram. WhatsApp telt op dit moment 465 miljoen actieve gebruikers, waarvan 9,5 miljoen Nederlanders.

Lees ook

Reageer op dit artikel