Android Weekoverzicht – #3

Afgelopen week is Android weer veel in het nieuws geweest. Weer een nieuwe overname door de sociale netwerksite Facebook en uiteraard ook deze week weer nieuws rondom WhatsApp. Al het nieuws van de afgelopen week, vind je hier in het Android Weekoverzicht.

In dit weekoverzicht nemen we al het nieuws nog een keer met je door. Zowel het nieuws omtrent toestellen als over de nieuwe applicaties.

ifttt header android

IFTTT

Na maanden van afwachten is er na de iOS-app nu ook een Android-applicatie. Het gaat over de applicatie IFTTT, die na een bepaalde actie, een bepaalde handeling voor je uitvoert. Alles over de op donderdag uitgekomen applicatie is hier te vinden.

whatsapp header

WhatsApp

WhatsApp heeft van de week bekend gemaakt dat het inmiddels meer dan een half miljard actieve gebruikers telt. De berichtendienst maakte tevens bekend dat er elke dag 700 miljoen foto’s en 100 miljoen video’s gedeeld worden via WhatsApp.

Gisteren werd de nieuwe beta van Whatsapp uitgebracht. De nieuwe beta maakt het mogelijk om nog sneller een foto te versturen, maar ook om geanimeerde stickers te versturen of een groepsgesprek voor andere tijden te dempen.

moves facebook header

Facebook

Donderdag werd bekend dat Facebook de applicatie Moves over heeft genomen. Moves is een geavanceerde bewegings-app met onder meer een uitgebreide stappenteller. Moves is de zoveelste partij die over is genomen door de sociale netwerksite. Eerder nam Facebook ook al fotodienst Instagram en de berichtendienst WhatsApp over.

Facebook wist verder te melden dat er een flinke stijging is te zien in het aantal mobiele gebruikers. Meer dan een miljard mensen bezoekt elke maand met de mobiele telefoon de website van Facebook.

Google Chromecast

Chromecast

Vanaf 5 mei zal de Google Chromecast ook bij diverse webwinkels aangeboden worden. Tot nu toe was de Google Chromecast enkel via de Play Store van Google verkrijgbaar.

De NPO brengt voor Uitzending Gemist ondersteuning uit voor de Google Chromecast, de ondersteuning zal echter pas na de zomer beschikbaar zijn in de Android applicatie.

Google Now header

Google-apps

Google is druk bezig met het vernieuwen van haar applicaties. Van de week lekte Google via Twitter de nieuwe dialer uit. Eergisteren lekte wederom nieuwe screenshots uit van de nieuwe telefoon-app van Google.

Google Search krijgt ook uitgebreidere ondersteuning. In de applicatie zal nu ook snel gezocht kunnen worden naar hotels en restaurants in de omgeving.

Google Now is ook uitgebreid. Google Now gaat gepersonaliseerde nieuwsberichten weergeven in de applicatie. Per categorie zal het nieuws weergegeven worden in de kenmerkende kaarten-stijl.

Berichten-app Google Hangouts is deze week ook van een update voorzien. De berichtendienst van Google maakt het mogelijk om SMS-berichten en Hangouts-conversaties te bundelen in een overzicht. Verder is de interface licht aangepast waardoor de applicatie er een stuk overzichtelijker uitziet. Verder kan er een widget van Google Hangouts geplaatst worden.

instagram explore verkennen

Fotografie

Instagram neemt de verkennen-pagina onder handen. Vanaf nu is de explore-tab niet meer voorzien van talloze (te) populaire foto’s, maar gaat Instagram het overzicht personaliseren. De foto’s die dan getoond worden, worden getoond op basis van diegenen die je volgt en welke foto’s de gebruiker liked.

Sony heeft voor haar Xperia-telefoons een soort van plugin uitgebracht voor de camera. Achtergronden kunnen nu vervaagd worden met de nieuwe app ‘background defocus’. Het onderwerp op de voorgrond in de foto zal dan nog beter tot zijn recht kunnen komen met de nieuwe applicatie.

koningsdag android header

Overig nieuws

Lees ook

Reageer op dit artikel