Android Weekoverzicht – #10

Het tiende Android Weekoverzicht staat voor je klaar. Afgelopen week was Feedly veel in het nieuws, maar natuurlijk ook alles over het WK voetbal, Google Now en SwiftKey 5.0! Al het Android nieuws van de afgelopen week lees je in het Android Weekoverzicht 10. Zo ben je weer helemaal op de hoogte van het nieuws uit Android-land.

Header WK voetbal

WK voetbal

Het WK voetbal is inmiddels begonnen en daar kon je ook op DroidApp niet omheen. Speciaal voor het WK voetbal hebben we een overzicht voor je gemaakt met 15 gratis applicaties voor het WK voetbal. Op deze manier blijf je helemaal op de hoogte van de gebeurtenissen in Brazilië. Een applicatie staat nog niet in het lijstje en dat is de Go! Holanda! applicatie. Over die app lees je hier alles.

Sociaal netwerk Twitter heeft ook de smaak te pakken voor het WK voetbal. Twitter heeft in zowel de mobiele website als in de applicaties diverse functies toegevoegd om alles te kunnen volgen en je favoriete team aan te moedigen.

feedly header

Feedly

De RSS-dienst Feedly heeft een slechte week achter de rug. In drie dagen tijd werd de dienst drie keer toe doelwit van DDoS-aanvallen. Dit gebeurde op woensdag, donderdag en vrijdag. Degene achter de DDoS-aanvallen eiste geld van Feedly. Hier werd door Feedly zover bekend geen gehoord aan gegeven.

Swiftkey header

SwiftKey 5.0

De ontwikkelaars van de toetsenbord-applicatie SwiftKey hebben SwiftKey 5.0 uitgerold. De nieuwe versie van het keyboard is voortaan gratis te downloaden voor iedereen. Ook nieuw is de ondersteuning voor emoticons, zogenoemde emojis. Verder is de SwiftKey Store uitgerold, waaruit gratis en tegen betaling een grote keus is aan thema’s voor je toetsenbord. Alles over SwiftKey 5.0 lees je hier.

Header Openbaar Vervoer Google Now

Google Now

Nieuw in Google Now is de alarmfunctie als je reist met het openbaar vervoer. Wanneer je je bevindt in de buurt van je eindhalte zal Google Now je waarschuwen. Ook werd van de week bekend dat Google Now afspraken en gebeurtenissen gaat herkennen uit de e-maildienst Gmail. Een dagje naar het strand zal door Google Now opgepikt worden en hiervan een melding geven.

Android Header

Android 5.0

Quantum Paper gaat de Holo-interface vervangen in het Android-besturingssysteem. Althans, de geruchten worden steeds groter en duidelijker. Quantum Paper is vermoedelijk de codenaam, en zal niet alleen voor Android beschikbaar komen. Het framework wat de vormgeving van een applicatie grotendeels bepaalt komt ook beschikbaar als webapplicatie en zelfs voor Apple iOS.

Verder heeft Google op Twitter van de week een duidelijke hint gegeven naar Android 5.0. Een op het oog onschuldige tweet wekt het vermoeden op dat Google eind juni de nieuwe Android-versie zal aankondigen tijdens Google I/O. Waarom? Dat lees je hier.

TVGids.tv header

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel