1Password lanceert langverwachte update voor Android-app

1Password heeft versie 4 gelanceerd voor het Android-besturingssysteem. De Android-applicatie van de wachtwoord-manager is compleet vernieuwd en biedt weer alle functionaliteit die je van een wachtwoord-beheerder verwacht. Tijdelijk is de dienst gratis te gebruiken.

De ontwikkelaars van 1Password hebben 1Password 4 uitgebracht in de Google Play Store. De update van de dienst brengt een compleet vernieuwd design met zich mee.

1Password Android

In de vorige versie van 1Password functioneerde diverse (toch wel belangrijke functies) niet meer; zoals het beheren, wijzigen en toevoegen van wachtwoorden. Wachtwoorden die waren opgeslagen konden enkel worden bekeken.

Met de update van 1Password is de functionaliteit flink uitgebreid. Je kan de applicatie gebruiken op zowel de tablet als op de smartphone. Wachtwoorden kunnen gesynchroniseerd worden met 1Password op Mac, PC, iOS of Dropbox.

De applicatie kan nieuwe wachtwoorden genereren en nog niet opgeslagen wachtwoorden opslaan. De diensten worden verdeeld in mappen en kunnen tevens gemarkeerd worden als favoriet.

1Password Android

De dienst 1Password zelf maakt natuurlijk ook gebruik van een wachtwoord om je diensten te beheren. Zoals de naam al aangeeft, is hiervoor maar een wachtwoord benodigd. Dit wachtwoord is het hoofdwachtwoord om toegang te krijgen tot de applicatie met de bijbehorende functies.

Om de lancering van de nieuwe Android-app te vieren is de applicatie op Android van 1Password tot 1 augustus 2014 gratis te gebruiken. Daarna kan middels een eenmalige aankoop levenslang gebruik gemaakt worden van de dienst. De prijs is nog niet bekend bij de ontwikkelaars, maar die zal binnenkort bekend gemaakt worden.

1Password kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel