Google Now gaat afspraken herkennen uit Gmail

De persoonlijke assistent Google Now gaat afspraken herkennen uit de e-maildienst Gmail. Google is op dit moment de nieuwe feature aan het testen in Google Now.

Google Now krijgt steeds meer mogelijkheden en functionaliteit, ook in Nederland. Een nieuwe feature die toegevoegd zal gaan worden is het herkennen van afspraken en gebeurtenissen uit Gmail. Google Now zal je herinneren als data in een mail genoemd worden.

De nieuwe feature kan bijvoorbeeld de gebruiker herinneren aan de datum en tijd van je reservering voor een hotel of vlucht. Maar ook de minder algemene dingen zullen door Google gescand worden; ‘morgen naar het strand’ zal door Google Now opgepikt worden.

Google Now afspraken

Op dit moment wordt de nieuwe functie in Google Now getest. Sommige gebruikers kunnen dus al gebruik maken van de nieuwe functionaliteit. Wanneer alles voorspoedig verloopt, zal de dienst naar andere gebruikers uitgerold worden. Eerder werd al bekend dat Google Agenda afspraken gaat herkennen uit Google Hangouts gesprekken.

De functionaliteit in Google Now breidt zich steeds meer uit. Vorige week werd al bekend dat Google de voetbaluitslagen van het WK voetbal in Brazilië zal weergeven. Daarnaast is er een alarmfunctie toegevoegd aan Google Now wanneer je reist met het openbaar vervoer.

Lees hier alles over Google Now.

Via Engadget

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel