Android Weekoverzicht – #15

Zoals je van ons gewend bent op de zondag, is het weer tijd voor het Android Weekoverzicht. In het Android Weekoverzicht kan je al het nieuws van de afgelopen week nog eens op je gemak rustig doorlezen. Deze week onder meer nieuws rondom grote updates voor de Google-diensten Play Store en Maps en updates voor diverse applicaties.

Google Play Store Header

Google Play Store

De Google Play Store zal met de komst van Android L, de nieuwe versie van het Android-besturingssysteem, een grote metamorfose krijgen. De grote metamorfose voor de Google Play Store zal te herkennen zijn aan de nieuwe interface in Material Design-stijl. In de vernieuwde Play Store zullen afbeeldingen meer centraal staan en zal de aanwezige tekst duidelijker weergegeven worden. Zie hier screenshots van de nieuwe Google Play Store.

Van de week werd verder bekend dat Google gratis games met in-app aankopen, niet meer als gratis zal aanmerken. Deze wijziging is gevolg van een pakket aan maatregelen die door de Europese autoriteiten zijn opgedragen. Een nieuwe naam voor de ‘net-niet-helemaal-gratis-apps’ is er nog niet. Nu wordt er vooral gesproken door gebruikers over freemium. Freemium is een samenvoeging van free en premium.

Google Maps header

Google Maps

Google Maps heeft een grote update gekregen. Google Maps 8.2 bevat diverse nieuwe functies waaronder de spraakinvoer. Hoewel deze functionaliteit (nog) niet te gebruiken is in de Nederlandse taal zou dit (als het verder wordt verbeterd) een handige nieuwe toevoeging zijn. Google Maps 8.2 biedt verder een handige toevoeging voor fietsliefhebbers. Bij het uitstippelen van een route wordt namelijk de hoogteverschillen van tevoren duidelijk weergegeven. Lees hier alles over Google Maps 8.2, inclusief de mogelijkheid tot het downloaden van de APK van Google Maps 8.2.

whatsapp_header_droidapp

WhatsApp

WhatsApp heeft van de week een beta-versie uitgebracht waarbij het mogelijk wordt om berichten te archiveren. Het voordeel van archiveren is dat berichten niet meer in je berichtenlijst te zien zijn, maar niet zijn verwijderd. Met de zoekfunctie zijn de berichten snel weer teruggevonden. De update is al vrij snel weer van de website verdwenen, vermoedelijk omdat er nog aardig wat bugs in die versie zaten. Wel geeft dit aan dat WhatsApp waarschijnlijk niet over al te lange tijd met de archiveer-functie zal komen.

airbnb logo header

Airbnb

Online verhuurplatform Airbnb heeft een update uitgebracht voor de Android-applicatie. Airbnb; waar particulieren hun huis of gedeelte van hun huis, kunnen verhuren aan andere particulieren wordt steeds populairder. In de vernieuwde app van Airbnb is de verfrissende, nieuwe vormgeving terug te vinden, waarbij de blauwe kleur is vervangen door de rood-roze kleur. Lees hier alles over de vernieuwde Airbnb-app.

header_foursquare_swarm

Foursquare – Swarm

Locatiedienst Foursquare heeft de mogelijkheid tot inchecken uit de applicatie gehaald. Het stokje hiervoor is definitief overgedragen aan de opvolger Swarm. Foursquare haalde de functie zaterdag uit de applicatie, maar op internet zijn de reacties voor de verplichte overstap naar Swarm niet bepaald lovend. Er is zelfs een heuse online petitie gestart om de oude Foursquare-app terug te brengen met check-in functionaliteit.

header snappcar

App-overview:

SnappCar brengt Android-applicatie uit

Civilant: buurtpreventie-app uitgebracht voor Android

HTC One M8 header

Toestel-nieuws:

‘HTC One M8 krijgt volgende week update naar Android 4.4.3′

Duolingo

Overig nieuws:

T-Mobile voorziet toestellen standaard van Dropbox-app

Chrome 36 met ondersteuning voor Doodles uitgebracht voor Android

Duolingo breidt het aantal talen uit in applicatie

Telegram krijgt update naar versie 1.6.0

Galerij-app Flayvr krijgt grote update en heet nu MyRoll

Header Android vakantie

Bekijk de DroidApp Vakantiespecial. De handigste apps, gesorteerd op vakantieland!

DroidApp zoekt Android-fans, voel jij je aangesproken? Kijk dan hier voor meer informatie.

Lees ook

Reageer op dit artikel