Android Weekoverzicht – #11

Een week vol Android-nieuws ligt weer achter ons. In het wekelijkse Android weekoverzicht hebben we voor jou al het Android-nieuws van de afgelopen week nog een keer op een rijtje gezet. Met deze week onder andere in het nieuws; Google Wear, YouTube, nieuws rondom veiligheid in Android en nieuwe functionaliteit in Twitter.

emoticons header

Nieuwe emoticons

250 nieuwe emoticons kunnen we binnenkort verwachten in de nieuwe Unicode-standaard 7. In totaal komen er 2.834 nieuwe karakters bij. Het kan nog even duren totdat de fabrikanten onder andere de middelvinger in hun software hebben verwerkt.

youtube header

YouTube

YouTube kwam al eerder met de mogelijkheid om de videokwaliteit in te stellen in de Android-applicatie. Toen was het niet mogelijk om video’s af te spelen in 1080p Full-HD resolutie. Die functie is vanaf deze week wel beschikbaar gekomen voor een selecte groep gebruikers. Inmiddels is zover bekend het bij vrijwel elke gebruiker mogelijk om (indien beschikbaar) de video’s in 1080p Full-HD weer te geven.

Ander nieuws van YouTube deze week ging over de muziekdienst van YouTube. Google is volgens bronnen druk bezig met de streaming-dienst voor muziek onder de naam YouTube Music Pass. YouTube’s muziekdienst roept bij diverse platenmaatschappijen weerstand op, omdat de voorwaarden te streng zouden zijn. YouTube Music Pass zal vermoedelijk komende week al aangekondigd worden op Google I/O.

NS Header

NS (Nederlandse Spoorwegen)

De Nederlandse Spoorwegen hebben hun twee Android-applicaties van een update voorzien. Sinds 15 juni is de internationale tak van NS verder gegaan onder een andere naam; NS International (voorheen NS Hispeed). Daarom is de voormalige NS Hispeed applicatie vervangen door de vernieuwde NS International applicatie.

Daarnaast is voor de binnenlandse treinen de NS Reisplanner Xtra voorzien van een update. Na de update kan de app bijvoorbeeld reizigers erop wijzen dat ze uit- en opnieuw in moeten checken bij het overstappen naar andere vervoerder. NS Reisplanner Xtra heeft tevens nog een aantal functies gekregen.

Twitter header

Twitter

Op internet zijn er screenshots opgedoken van een WhatsApp-button in de Twitter-app. In India is de knop opgedoken in een alpha-versie van het sociale netwerk. De WhatsApp-knop maakt het mogelijk om met een druk op de knop, een tweet te versturen via WhatsApp en hierop nog een eigen bericht aan toe te voegen.

Het sociale netwerk Twitter maakte van de week bekend, dat het zowel via de website als via de mobiele apps GIF-animaties ondersteunt. De ondersteuning voor GIF-plaatjes maakt het zowel mogelijk om GIF-animaties te versturen als te bekijken. Voor de nieuwe toevoeging is geen update noodzakelijk; de functie is vanaf nu al te vinden in de Twitter-applicatie.

Android Header

Android

Google heeft afgelopen week onverwacht Android 4.4.4 KitKat uitgebracht. De update bevat vooral diverse verbeteringen met betrekking tot de veiligheid van het besturingssysteem. De update naar Android 4.4.4 KitKat wordt geleidelijk beschikbaar voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en de Nexus 10.

Rondom de veiligheid van Google’s mobiele besturingssysteem Android was ook van de week weer wat naar buiten gebracht. Uit onderzoek is gebleken dat duizenden applicaties uit de Google Play Store privésleutels bevatten. De sleutels kunnen diverse persoonlijke informatie bevatten, waar de desbetreffende applicatie helemaal niks van nodig heeft. Dit kan een hoog beveilingsrisico met zich meebrengen.

Z Launcher ZLauncher header

Nokia

Nokia heeft voor Android afgelopen week een launcher uitgebracht voor Android. Nokia Z Launcher werkt voornamelijk met zogenoemde gestures, waardoor er door te schrijven/tekenen op het scherm een bepaalde actie wordt uitgevoerd. Tevens past Z Launcher zich aan, aan het moment van de dag, en aan de gebruiker, door op een bepaalde manier het homescreen te personaliseren.

Path Talk header

Path Talk

Het sociale netwerk Path heeft de aanval geopend op de berichtendienst WhatsApp, maar ook op Google Hangout, Telegram en andere chat-apps. Met Path Talk heeft Path een uitgebreide chat-applicatie uitgebracht met slimme functies, waaronder ‘Ambient Status’. Wat ons betreft is Path Talk absoluut een chat-app met potentie, alleen nu rest nog de vraag: “wanneer stappen je vrienden over?” Lees hier de uitgebreide review van Path Talk.

Uitgebreide overviews:

Reviews:

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel