Android Weekoverzicht – #14

Het is weer zondag, dus tijd voor een nieuw Android Weekoverzicht. Al het nieuws rondom Android van de afgelopen week hebben we in het Android Weekoverzicht gebundeld in dit bericht. Met onder andere nieuws rondom de Chromecast, toetsenborden voor Android, Soosr en natuurlijk de DroidApp Vakantiespecial.

Header Android vakantie

DroidApp Vakantiespecial

Deze hele week stond in het teken van de DroidApp Vakantiespecial. Met de DroidApp Vakantiespecial ben je helemaal goed voorbereid op je vakantie. DroidApp heeft voor de vakantieganger van de populairste vakantiebestemmingen de handigste applicaties op een rijtje gezet:

Google Now header

Google Now

Google Now is een persoonlijke assistent op je Android-smartphone. Helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar wel binnenkort voor andere Google Now-gebruikers is de nieuwe functie waarmee een spraakopdracht gecorrigeerd kan worden. Uiteraard kon de spraakopdracht al gecorrigeerd worden door een nieuwe opdracht te geven aan Google Now, maar nu kan je met ‘No, I said…’ de spraakopdracht aanpassen.

google chromecast

Google Chromecast

Eindelijk is het vanaf nu mogelijk om het scherm van je smartphone te spiegelen naar je televisie. Hetgeen dat je ziet op het display van de smartphone, is dan rechtstreeks te casten naar de Google Chromecast, zodat je alles ziet op je telefoon. Om dit mogelijk te maken is in de Play Store een update uitgebracht voor de Chromecast-applicatie naar versie 1.7. Helaas worden nog niet alle toestellen ondersteund voor de Chromecast-mirror naar de televisie. Alles over de nieuwe functie, inclusief de ondersteunende toestellen vind je hier.

Gmail header

Gmail

De e-mailapp Gmail heeft ook een update gekregen van de week. Gmail v4.9 heeft integratie gekregen voor Google Drive. Het was al mogelijk om bestanden op te slaan vanuit de mail in je Google Drive-account. Nu is het ook mogelijk om bestanden toe te voegen aan een mail vanuit Gmail, die opgeslagen zijn vanuit Google Drive.

Swiftkey header

 

SwiftKey Keyboard

SwiftKey is sinds een maandje gratis te downloaden uit de Google Play Store en dat hebben de ontwikkelaars geweten. Het aantal gebruikers steeg in een maand tijd met 54 procent. Daarnaast zijn de thema’s om je toetsenbord te personaliseren 12 miljoen keer gedownload. Lees hier het gehele nieuwsbericht.

Soosr_header

Soosr

Twee Nederlandse bedenkers van Soosr hebben vrijdag de applicatie Soosr uitgebracht. Soosr is een nieuwe dienst waarmee je een bepaald merk kan promoten, en jezelf hier ook voordeel van ondervindt. Wanneer je een merk gepromoot hebt via social media, krijg je hiervoor een beloning. Alles over Soosr lees je hier.


 DroidApp zoekt misschien wel jou! Lees alles over: DroidApp zoekt enthousiaste schrijvers


 

climatology_header

Review:

Header Google Play Store

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel