Gmail v4.9 uitgebracht met Google Drive integratie

In de Play Store heeft Google de nieuwe versie van haar e-maildienst Gmail gezet. In Gmail v4.9 is de opslagdienst Google Drive geïntegreerd. Tot voor kort konden enkel bestanden verzonden worden via de dienst, die opgeslagen waren op de smartphone.

Google heeft een vernieuwde versie van de e-maildienst Gmail uitgebracht voor Android. De Android-applicatie van Gmail is geüpdatet naar versie 4.9. In de nieuwe versie van Gmail kunnen gemakkelijk een of meerdere bestanden verzonden worden via e-mail vanuit Google Drive.

Gmail v4.9

Het toevoegen van een bestand uit Google Drive kan vanuit de Gmail-applicatie en kan gevonden worden in het menu met de drie punten. Vandaar uit krijgt de gebruiker de mogelijkheid om een bestand vanuit de Google Drive toe te voegen.

Google Drive is de online-opslagdienst van Google en werd onlangs voorzien van een update met totaal vernieuwde interface. Daarnaast werd voor Android en iOS de app gesplitst in drie aparte apps; documenten, sheets en slides. Eind mei maakte Google het mogelijk om ontvangen bestanden in de Google Drive op te slaan, vanuit Gmail. De update voor Gmail naar versie 4.9 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel