Android Weekoverzicht – #12

Uiteraard stond afgelopen week in het teken van de ontwikkelaarsconferentie Google I/O; met onder andere de aankondiging van Android L. Maar er gebeurde meer deze week. DroidApp heeft het nieuwe weekoverzicht met Android-nieuws voor je klaar staan.

Header Android vakantie

Vakantie!

Misschien heb je inmiddels vakantie, of heb je binnenkort vakantie. Om je helemaal goed voor te bereiden op je vakantie heeft DroidApp 10 gratis applicaties op een rijtje gezet die onmisbaar zijn voor het voorbereiden op je vakantie. Het complete overzicht met de 10 onmisbare applicaties vind je hier.


new logo google android

Google I/O: Android L

Voorafgaand aan Google I/O hadden wij alvast de dingen op een rijtje gezet die we konden verwachten op de conferentie. Hoewel het toch een beetje gissen was naar wat er definitief aangekondigd aan zou worden, waren er veel dingen inderdaad aangekondigd.

Tijdens Google I/O (op 25 en 26 juni) is Android L aangekondigd. Waar tot en met Android 4.4 de zoete versnaperingen als naam werden gekozen als versienaam moet Android L het doen met enkel de L. Android L bevat vele nieuwe vernieuwingen en aanpassingen. Alles over de grote metamorfose van Android in Android L, lees je hier.

Maar misschien nog wel het leukste nieuws van de afgelopen week waren de screenshots van de nieuwe applicaties in Android L. De interface is duidelijk veranderd, zie hier alle screenshots van Android L.

HTC heeft al bekend gemaakt dat binnen 90 dagen na release van Android L, een aantal HTC toestellen Android L zullen krijgen. Het gaat onder andere om de HTC One M7 en HTC One M8.

Op Google I/O is tevens Android TV aangekondigd. Verder krijgt de Google Chromecast uitgebreidere mogelijkheden. Android Auto is het volgende wat door Google is aangekondigd in San Francisco. Wat Android Auto met deze aangepaste versie van Android wil, en wat het kan, lees je hier.

Google Drive

Google Drive

Google Drive is ook ter sprake gekomen op Google I/O. De opslagdienst van Google krijgt nieuwe functionaliteiten; waaronder het bewerken van bestanden die zijn gemaakt met Microsoft Office. Daarnaast is naast de Google Documenten en Google Spreadsheets-app ook de Google Slides (presentaties) applicatie uitgebracht.

e-cal-header

e-CAL

Een vernieuwde kalender-applicatie is uitgebracht in de Play Store. De app e-CAL is voorzien van een strak en minimalistische vormgeving en is daarnaast ook nog eens gratis. De agenda-app heeft uitgebreide mogelijkheden waaronder het toevoegen van talloze kalenders.

Yahoo Aviate Launcher Header

Yahoo Aviate Launcher

De slimme launcher van Yahoo; Aviate Launcher, is uit beta gehaald. De gratis launcher Yahoo Aviate Launcher is nu voor iedereen beschikbaar in de Google Play Store. Wij hebben de launcher, die zich aanpast aan de gebruiker, aan de tand gevoeld in een uitgebreide review.

Facebook header status

Facebook

Facebook heeft van de week haar Facebook Paginabeheer-applicatie flink vernieuwd. Na de update werkt de bediening en gebruiksgemak een stuk beter en is de vormgeving aanzienlijk verbeterd. Verder weten bronnen te melden dat Facebook de stekker uit Facebook Home heeft getrokken. Facebook Home was oorspronkelijk bedoeld als uitgebreide launcher voor Android, met als doel om mensen langer op Facebook te laten verblijven.

Reviews:

App-overview:

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel