YouTube test 1080p-ondersteuning in applicatie

Videodienst YouTube is bezig met het testen van het weergeven van video’s in 1080p Full-HD kwaliteit. Onlangs kwam de dienst al met een mogelijkheid om zelf de weergave-kwaliteit in te stellen van een video, maar was Full-HD niet beschikbaar.

YouTube is bezig met het testen van een nieuwe functionaliteit. In de applicatie, waarvoor geen update nodig is, kan in sommige gevallen gekozen worden om een filmpje in 1080p Full-HD weer te geven.

YouTube resolutieYouTube resolutie

Begin juni rolde YouTube een update uit waarin het mogelijk werd om zelf de resolutie in te stellen van de videoweergave. Echter was het toen niet mogelijk om ook 1080p Full-HD in te stellen. Naast 1080p wordt nu ook 480p weergegeven als mogelijkheid om in te stellen.

Echter is YouTube dit aan het testen met een zeer selecte groep lijkt het. Bij een test die we hebben uitgevoerd, blijkt zelf bij ons bij het ene verschil wel de mogelijkheid te komen, maar de andere keer weer niet. Beide video’s zijn via de website overigens wel in 1080p Full-HD te bekijken, dus dat is uitgesloten.

Om te kijken of de YouTube-speler bij jou deze mogelijkheid biedt, open je het menu met instellingen met de drie blokjes, vervolgens het tandwiel, en krijg je een overzicht met de beschikbare resoluties.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel