Airbnb-update vernieuwt interface in Android-app

Reisplatform Airbnb heeft vandaag een compleet vernieuwd uiterlijk gekregen. Niet alleen is er voor Android een verfrissende nieuwe vormgeving ontstaan, ook de website van Airbnb is compleet vernieuwd. De blauwe kleur heeft plaats gemaakt voor rood-roze kleuren en een andere vormgeving.

In de nieuwe update van de Airbnb-applicatie is de vernieuwde interface te vinden. De nieuwe interface is te herkennen aan de wit-magenta kleurcombinatie. De nieuwe kleuren moeten een speelser en moderner gevoel geven. Het eerdere logo van Airbnb ging al mee sinds 2008 en is ontworpen in twee uur tijd. Het gebruik van foto’s is meer centraal gezet in de applicatie.

Airbnb_new

Het nieuwe logo van Airbnb is een omgekeerd hart, met daarin de plaatsmarkering (zoals we die bijvoorbeeld kennen uit Google Maps) en tegelijkertijd een persoon. Alles over de nieuwe huisstijl met de gedachten erachter, is te zien in onderstaande video. Airbnb laat overigens het logo door elke gebruiker apart aanpassen, zodat het logo past bij jouw smaak.

Airbnb_Android
Links: oud – Rechts: nieuw

Airbnb is een online platform waarbij mensen hun eigen huis, kamer of appartement verhuren. Inmiddels zijn er meer dan 500.000 accomodaties, verspreid over 192 landen. De nieuwe applicatie van Airbnb is qua functionaliteit niet heel veel veranderd. Je kan als huurder in contact komen met de verhuurder en daarnaast kan je vanuit de app een reservering plaatsen. Om accommodaties voor later te bewaren kan je ze opslaan in je wishlist.

De vorige versie van de Airbnb-applicatie was al een mooie applicatie om te zien, maar de nieuwe versie van de applicatie maakt de applicatie nog mooier. Airbnb heeft de update voor de Android-app inmiddels klaargezet in de Play Store.

Airbnb
Airbnb
Ontwikkelaar: Airbnb
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel