T-Mobile voorziet toestellen standaard van Dropbox-app

T-Mobile gaat Android-toestellen vanaf oktober standaard voorzien van de Dropbox-applicatie. Dropbox is een dienst waarmee je bestanden online kunt opslaan en met verschillende soorten apparaten weer kunt bekijken of downloaden. De reden van deze stap is dat moederbedrijf Deutsche Telekom een samenwerking met de clouddienst is aangegaan.

Telecomprovider T-Mobile zal vanaf oktober 2014 de T-Mobile-branded Android-toestellen uitrusten met de Dropbox-applicatie. Niet alleen in Nederland zal T-Mobile de applicatie van Dropbox installeren, maar ook op de branded-toestellen in dertien andere landen in Europa waar Deutsche Telekom actief is. Vandaag maakte het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom, bekend een samenwerking aan te zijn gegaan met de opslagdienst Dropbox.

Het is onbekend of de voorgeinstalleerde Dropbox-applicatie meer opslagruimte zal geven dan de huidige opslagruimte die gratis wordt geboden bij Dropbox. Opvallend is dat T-Mobile onlangs T-Mobile Cloud lanceerde, een online opslagdienst van T-Mobile zelf. Met T-Mobile Cloud wilde het bedrijf de strijd aan gaan met opslagdiensten als Dropbox en Box. Wat en of er iets gaat veranderen aan T-Mobile Cloud na de samenwerking met Dropbox, is niet bekend gemaakt.

In de komende maanden zullen Deutsche Telekom, T-Mobile en Dropbox meer bekend maken over het partnerschap.

Bron: Dropbox

Lees ook

Reageer op dit artikel