Android Weekoverzicht – #8

Het Android Weekoverzicht, deel 8 staat voor je klaar. Al het nieuws van de afgelopen week kan je in het Android weekoverzicht nog een keer op je gemak teruglezen. Diverse applicaties zijn van de week van een flinke update voorzien en verder kondigde LG de LG G3 aan.

Header LG G3

LG G3

LG kondigde dinsdag haar nieuwe vlaggenschip aan; de LG G3. De opvolger van de huidige LG G2 zal de strijd aan gaan met de Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8. De LG G3 is voorzien van diverse nieuwe functies en een design wat zeker niet onder doet tegenover de concurrenten van de LG G3. Alles over de LG G3 lees je hier.

Als je met je huidige smartphone alvast wilt genieten van het LG G3-gevoel, kan je de achtergronden van de LG G3 al downloaden. De wallpapers kan je vervolgens op je huidige toestel als achtergrond instellen, zodat je het echte LG G3-gevoel al een beetje krijgt. De LG G3 zelf komt begin juli 2014 in de Nederlandse winkels te liggen met een prijskaartje vanaf 549 euro.

Spotify Header

Spotify

Spotify kwam van de week een aantal keer in het nieuws rondom een beveiligingslek. Bij het lek is slechts èèn gebruiker getroffen. Wat er precies gelekt is, is niet bekend. Wel meldt Spotify dat het geen wachtwoorden of persoonlijke gegevens betreft. Een dag nadat het lek bekend werd, kwam Spotify met een vernieuwde applicatie in de Google Play Store; Spotify Music. Spotify Music vervangt de eerdere Spotify applicatie. Gebruikers met de oude Spotify-app zullen gewezen worden op de nieuwe applicatie.

header rijden de treinen

Rijden de Treinen

De applicatie Rijden de Treinen is van de week van een grote update voorzien. De interface en de bediening zijn in eigenlijk alle opzichten flink verbeterd. Persoonlijk is Rijden de Treinen een van mijn meest favoriete applicaties. Rijden de Treinen is uitgebreider dan de officiële NS-applicatie, zo geeft het onder andere informatie over welk materieel er wordt ingezet en heeft het ook een uitgebreide reisplanner.

My T-Mobile header

T-Mobile

T-Mobile heeft de applicatie My T-Mobile 3.0 uitgebracht, een flinke update van de vorige My T-Mobile-app. Alle gegevens over je abonnement (of prepaid-aansluiting) kan in een nog mooiere vormgegeven toepassing nu bekeken worden. Verder kunnen er nu meerdere gebruikers worden ingesteld in de My T-Mobile applicatie en kunnen contacten gekoppeld worden aan de belhistorie.

Header Sunrise Calendar

Sunrise Calendar

De ontwikkelaars van de kalender-applicatie Sunrise Calendar hebben hun applicatie voor iedereen beschikbaar gemaakt in de Google Play Store. Na een beta-periode is de applicatie gratis te downloaden op je Android toestel. De applicatie is strak vormgegeven en heeft naast ondersteuning voor Android ook ondersteuning voor iOS en middels de browser.

Google Maps header

Google Maps 8.1

Google Maps 8.1 is uitgebracht voor Android. Terug van weggeweest is de terrein-weergave in de Android-applicatie. Deze functie was sinds versie 7.0 ineens verdwenen uit de kaartendienst. In de nieuwe versie van Google Maps zijn tevens een aantal andere aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd.

Header McDonald's Gol!

McDonald’s

Fastfoodketen McDonald’s heeft speciaal voor het WK Voetbal de game Gol! uitgebracht. De augmented reality-game verandert je doosje friet in een virtueel voetbalveld. Het doel is om middels zoveel mogelijk doelpunten en unieke acties je plek in de ranglijst te verhogen. Alles over McDonald’s Gol! lees je hier.

Yokee header review

Yokee

Yokee is een nieuw uitgebrachte applicatie waar je je zangkunsten mee kan ontdekken. Er is keuze uit miljoenen tracks doordat de applicatie gebruik maakt van de YouTube-database. Start de karaoke-video, zing mee, voeg eventueel effecten toe en deel het eindresultaat met je vrienden. Lees hier de uitgebreide review van de app Yokee.

go launcher 5.0 header

GO Launcher 5

De makers van GO Launcher hebben GO Launcher 5 uitgebracht. De launcher is compleet onder handen genomen wat resulteert in een moderne launcher met onwijs veel instellingsmogelijkheden. Om dit te vieren is de Prime-versie tot en met vandaag gratis te downloaden. Hoe? Dat lees je in dit bericht over GO Launcher 5.

google camera header

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel