Android Weekoverzicht – #9

De afgelopen week was er weer veel nieuws te melden rondom het Android-besturingssysteem. In het nieuwe Android Weekoverzicht zetten we al het nieuws van de afgelopen week nog een keertje voor je op een rijtje. Zo ben je weer helemaal op de hoogte.

Android 4.4 Kitkat

Android 4.4.3 KitKat

Rondom de nieuwste versie van Android was van de week aardig wat nieuws te melden. Het gaat hier om Google Android 4.4.3 KitKat. Van de week kwam Android 4.4.3 KitKat beschikbaar voor de Nexus 5 en de Nexus 7.

De eerder gelekte nieuwe telefoon-app is inderdaad in de nieuwe Android versie te vinden. De dialer in Android 4.4.3 is voorzien van een compleet vernieuwde vormgeving. Alles over de nieuwe dialer in Android 4.4.3 KitKat lees je hier.

header firefox search mozilla

Firefox Search

Zondag kwam het bericht naar buiten dat Mozilla met Firefox Search zal komen. Firefox Search zal een concurrent worden voor Google Now. Echter heeft Mozilla verregaande plannen met de dienst Firefox Search.

Instagram Header

Instagram

Instagram heeft een vernieuwde versie van de foto-applicatie uitgebracht. Instagram 6.0 heeft uitgebreidere mogelijkheden gekregen als het gaat om het bewerken van foto’s. Alle nieuwe functies in Instagram 6.0 vind je hier terug.

header-NOS-FIFA-WK-2014

NOS

De voetbalbond FIFA heeft in samenwerking met de NOS een speciale applicatie uitgebracht voor het WK Voetbal. De FIFA WK 2014 applicatie van de NOS kan gebruikt worden als tweede scherm. In de applicatie kunnen statistieken bekeken worden en kunnen ook gebeurtenissen teruggekeken worden. De gebeurtenissen kunnen vanuit een zelf gekozen camerahoek teruggekeken worden.

whatsapp header

WhatsApp

Een insider van WhatsApp heeft een aantal nieuwe functies onthuld voor de berichtendienst. Nieuwe functies zijn onder andere de nachtmodus, de belfunctie en een Snapchat-achtige functie waarbij berichten na een bepaalde tijd verwijderd worden.

androidnewquestionmark

Nieuw Android-logo?

Het huidige logo van Google Android gaat al een tijdje mee. Van de week is een nieuw logo uitgelekt. Uiteraard zal de ‘groene robot’ wel behouden blijven, maar zal het lettertype wel veranderen.

android virus malware header

Android-virus

Er gaat een nieuw Android-virus rond. Het virus, dat doorgaat onder de naam Simplocker, kan bestanden vergrendelen. De vergrendelde bestanden worden pas na betaling weer beschikbaar gemaakt. Alles over het virus lees je hier.

Google Now header

Google Now

Google Now brengt de ondersteuning voor het WK Voetbal uit in Nederland. De voetbal-gerelateerde spraak- en zoekopdrachten die gedaan kunnen worden via Google Now, geven een inzicht in de komende en lopende WK voetbalwedstrijden.

Pinkpop 2014 header

Overig nieuws:

Reviews en lijsten:

Lees ook

Reageer op dit artikel