Android Weekoverzicht – #7

De week is weer voorbij, dus tijd voor een nieuw weekoverzicht. Van de vernieuwde Google+ applicatie tot updates voor diverse Android-smartphones. Al het nieuws van de afgelopen week lees je in het Android Weekoverzicht.

Facebook header status

Facebook

Een tip voor gebruikers van Facebook die hun berichten gewoon weer gesorteerd willen hebben op volgorde van plaatsing. Sinds de update voor de Facebook-applicatie voor Android is het niet meer standaard dat berichten gesorteerd worden op ‘meest recent’. Met deze tip is dit toch mogelijk.

Verder kwam Facebook in het nieuws door een nieuwe functie. De nieuwe functie lijkt op de dienst Shazam. De nieuwe functie in Facebook zal films en series identificeren en deze vervolgens direct als update plaatsen op het sociale netwerk.

HTC One M7

Update Android smartphones

Voor de HTC One M8 is een firmware-update verschenen van de week. In de update zijn diverse verbeteringen doorgevoerd voor het vlaggenschip van HTC. Daarnaast werd bekend dat de voorloper van de HTC One M8, de HTC One M7, nog deze maand een update zal krijgen met HTC Sense 6.0.

Samsung heeft de Samsung Galaxy S4 ook een update gegeven. De update zal het batterijverbruik verbeteren en een speciale kindermodus toevoegen aan het toestel. Alles over de software-update voor de Samsung Galaxy S4 lees je hier.

Gmail header

Gmail

De e-mailapplicatie van Google; Gmail, heeft een update gekregen. In de update van de afgelopen week is het mogelijk gemaakt om bijlagen uit een e-mail op te slaan in je Google Drive account. Daarnaast zijn er nog enkele andere verbeteringen doorgevoerd in de Gmail applicatie voor Android.

Verder zijn er advertenties nu opgedoken in de Gmail applicatie.

Google+ Android redesign

Google+

Het sociale netwerk van Google, Google+, heeft een grote update gekregen. De update voor Google+ brengt een flinke aanpassing met zich mee op het gebied van de interface. Lees hier alles over de nieuwe functies en de nieuwe vormgeving van de Google+ applicatie.

Box header

Box

De cloud-opslagdienst Box heeft een grote update voor haar Android-app uitgebracht. Versie 3.0 is voorzien van een nieuwe vormgeving en een aantal verbeteringen in de applicatie. Box 3.0 is de grootste update sinds de start van de app voor Android in 2010.

Hay Day Android review

Hay Day The Town

Het boerderijspel Hay Day heeft een update gekregen. In de nieuwe versie van Hay Day is het mogelijk om naast je boerderij ook een soort van stad te onderhouden. Hay Day The Town biedt daarnaast een aantal nieuwe uitdagingen om zo nog meer speelplezier te krijgen.

split antisocial header

Split

De applicatie Split is een van de apps waarvan je je afvraagt; wat moet je ermee. Maar toch kan deze applicatie best handig zijn. Split zorgt ervoor dat je je ‘vrienden’ kan ontwijken. Lees het uitgebreide bericht over Split.

NOS

NOS

NOS heeft grote plannen voor het Google Android besturingssysteem. De NOS app krijgt binnenkort de mogelijkheid om video’s te streamen naar de Google Chromecast. Daarnaast zal de NOS ook inzetten op de Google Glass. Voor het WK-voetbal dat volgende maand begint in Brazilië zal de NOS in samenwerking met de FIFA.

Header Google Play Store

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel