Facebook krijgt ‘Shazam’-functie voor identificeren films en series

Facebook bood sinds enige tijd al de mogelijkheid om je vrienden te laten weten hoe je je voelt en wat je leest. Facebook komt nu met een soort van Shazam-functionaliteit, waarmee de statusupdates mee uitgebreid kunnen worden.

Facebook zal met een nieuwe functionaliteit komen waarmee films en muziek herkent wordt, en gedeeld kan worden via het sociale netwerk. De nieuwe functionaliteit is vergelijkbaar met muziekherkennings-app Shazam.

facebook shazam
De nieuwe functionaliteit komt zowel naar Android als naar iOS.

Het sociale netwerk Facebook heeft de nieuwe functie gisteravond aangekondigd. Bij het schrijven van een nieuwe statusupdate op Facebook, kan de microfoon gebruikt worden om te bepalen welke muziek afgespeeld wordt, of welke show/film op televisie draait. Zonder te typen wordt de desbetreffende televisieserie, film of track toegevoegd aan je statusupdate.

De functie treedt in werking als de microfoon wordt ingeschakeld, dit kan wanneer je dit aantikt tijdens het typen van een statusupdate. Vervolgens worden suggesties die matchen getoond en kunnen worden toegevoegd aan het Facebook-bericht.

Bij het delen van muziek kunnen je vrienden een halve minuut luisteren naar het desbetreffende nummer. De nieuwe functionaliteit zal in de komende weken uitgerold worden voor zowel Apple iOS en Google Android. Echter zal voorlopig de functie alleen in de Verenigde Staten uitgerold worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel