Android Weekoverzicht – #6

Van WhatsApp tot aan de Chromecast en van Flappy Bird tot aan Hootsuite. In het Android Weekoverzicht van deze week lees je al het nieuws van de afgelopen week in een bericht. Ideaal voor als je even niet alle tijd van de wereld had deze week.

whatsapp header

WhatsApp

WhatsApp blijft een interessant onderwerp, niet alleen omdat het af en toe nieuwe functies toevoegt, maar ook omdat eigenlijk iedereen wel de berichtendienst gebruikt. 15 mei werd in de ochtend WhatsApp getroffen door een grote storing. De storing duurde net iets minder dan een uur, maar wereldwijd was de applicatie niet te gebruiken.

Vrijdag werd bekend dat WhatsApp een nieuwe locatiefunctie zal gaan toevoegen aan de applicatie.

twitter header

Twitter

Twitter is gestart met de uitrol van de mute-functie in haar eigen Twitter-applicatie. Bij het muten, of in het Nederlands gezegd ‘negeren’, van gebruikers worden updates van desbetreffende persoon niet in je timeline meer weergegeven. De nieuwe functie is vanaf nu beschikbaar voor de Android-applicatie.

Google Now header

Google Now

Google heeft Google Now voorzien van een nieuwe functie. In Google Now kan je nu voortaan je op de hoogte gehouden worden van je abonnementen op bijvoorbeeld Spotify of Netflix. Google Now zal je op de hoogte houden van abonnementen die stilzwijgend verlengd dreigen te worden.

Active Launcher gaat zich richten op een launcher in de stijl van Google Now. De kaarten in Active Launcher geven je Android-apparaat helemaal het Google Now sfeertje.

spoticast header

Spoticast

Spoticast is nu ook te gebruiken door Spotify-gebruikers die geen Premium-abonnement hebben. Met Spoticast kan muziek uit de applicatie van de muziekdienst gestreamd worden naar de Google Chromecast.

Bright Weather Header

Bright Weather

Na een vrij korte beta-testperiode van Bright Weather, is de nieuwe weer-applicatie van LevelUp Studio nu voor iedereen te downloaden uit de Play Store. De makers hebben al een aantal andere applicaties op hun naam staan, zoals Beautiful Widgets en Plume.

header hootsuite

Hootsuite

Hootsuite heeft haar Android applicatie (eindelijk) een grote update gegeven. De vormgeving van de applicatie is flink op de schop gegaan en is daarnaast een stuk sneller in het gebruik. De update voor Hootsuite is vanaf nu te downloaden uit de Google Play Store.

flappy bird

Flappy Bird

De maker van Flappy Bird komt in de zomer van dit jaar terug met een minder verslavende variant van Flappy Bird. Van de week werd bekend dat Dong Nguyen, de maker van het populaire spel, vind dat mensen meer hun tijd moeten besteden aan productieve dingen, in plaats van het begeleiden van een vogel door buizen.

foursquare swarm header

Swarm

Foursquare heeft donderdag haar applicatie Swarm uitgegeven. Swarm moet de incheck-functie overnemen van de eigen Foursquare applicatie. Foursquare zal zich gaan voortzetten als digitale stadsgids.

paypal play store header

PayPal

Sinds vrijdag is PayPal een nieuwe betalingsmogelijkheid in de Google Play Store. PayPal was al langer een wens van vele Android-gebruikers. Ook de Google Play Store is gelijk van een aardige update voorzien. De vormgeving van de Play Store is een stuk verbeterd, alles over de nieuwe Play Store kan je hier vinden.

poollie header

Poollie

Voor het WK-voetbal dat over minder dan een maand begint, heeft Poollie een applicatie uitgebracht voor jou en je vrienden. Met Poollie kunnen de uitslagen alvast voorspeld worden en kan je het voor de fun opnemen tegen je vrienden, familie en collega’s. Lees alles over Poollie.

Grumpy Weather Header

Overig nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel