Bright Weather gelanceerd in Play Store na korte beta-periode

De makers van Bright Weather hebben de weer-applicatie officieel uitgebracht voor Android. Begin mei begonnen de makers met een besloten beta van Bright Weather.

De ontwikkelaars van Bright Weather hebben de weer-applicatie Bright Weather gelanceerd in de Google Play Store. LevelUp Studio, de ontwikkelaar van de app, is al een grote speler op het gebied van Android-applicaties. LevelUp Studio is ook bekend van de widget-applicatie Beautiful Widgets en de Twitter-app Plume.

Bright Weather Android

Begin mei werd de (besloten) testfase van Bright Weather gestart. In de dagen erna kwamen de ontwikkelaars regelmatig met een update voor de applicatie om zo de toepassing na te lopen op eventuele bugs of andere problemen.

Bright Weather Android

Bright Weather bestaat per ingestelde locatie uit drie tabbladen. Zo is bij het eerste tabblad het actuele weer te zien, met de actuele temperatuur en de verwachting voor de komende uren. Het tweede tabblad geeft meer informatie over het actuele weer en de voorspelling voor de komende zes dagen. Het derde tabblad is gevuld met een Google Maps kaart waarop vervolgens de actuele informatie kan worden bekeken van de bewolking, neerslag, sneeuwval, temperatuur, luchtdruk, UV-straling en windkracht.

Vanuit de applicatie kan verder het weer gedeeld worden met een zelfgemaakte foto van dat moment. Dit doet denken aan de applicatie Instaweather, waarbij er ook over een foto een laag met het weer (en eventueel voorspelling) wordt gelegd.

Bright Weather Photo weer

Bright Weather is voorzien van advertenties, maar via een in-app aankoop kunnen deze verwijderd worden uit de applicatie. De weer-data wordt geleverd door Weather Underground. De applicatie is niet alleen uitgebreid, maar ziet er ook nog eens strak uit. De foto’s die zijn te vinden in Bright Weather komen van de zoekmachine Bing af.

In de komende tijd zullen nog vele nieuwe functies toegevoegd worden aan de applicatie. Bright Weather is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel