Maker Beautiful Widgets brengt uitgebreide weer-app Bright Weather uit

De makers van de populaire Twitter-applicatie Plume en de widget-app Beautiful Widgets hebben een eigen weer-applicatie uitgebracht voor Android: Bright Weather. Bright Weather bevindt zich momenteel in testfase en kenmerkt door zijn uitgebreide mogelijkheden.

We hebben er weer een nieuwe weer-applicatie bij voor Android. Bright Weather is ontwikkelt door de makers van Twitter-app Plume en de widget-app Beautiful Widgets. Bright Weather bevindt zich nu in beta-fase voor Android, en is al uitgebracht voor Windows Phone en Apple iOS. Bright Weather is een uitgebreide weer-applicatie die op het eerste gezicht een beetje lijkt op Yahoo Weather.

Bright Weather Android

Bright Weather bestaat per locatie uit drie tabbladen. Op het eerste tabblad is het actuele weer te zien, met de actuele temperatuur en de verwachting voor de komende uren. Op het tweede tabblad is meer informatie te vinden over het actuele weer, en tevens is er de voorspelling voor de komende zes dagen te bekijken. Het derde tabblad is gevuld met een Google Maps kaart waarop vervolgens de actuele kaart kan worden bekeken van de bewolking, neerslag, sneeuwval, temperatuur, luchtdruk, UV-straling en windkracht.

Bright Weather AndroidBright Weather Android

Bij de instellingen kan ingesteld worden wat er aan notificaties moet worden weergegeven (zoals in de notificatiebalk) en om de hoeveel tijd het weer geactualiseerd moet worden. Bright Weather heeft de mogelijkheid om vanuit de applicatie een foto te maken. Bij het maken van de foto komt in beeld het actuele weer, de weersvoorspelling en de plaats. De laag die over de foto wordt gelegd doet erg denken aan de app Instaweather, die een soortgelijke laag over de applicatie legt.

Bright Weather Android

In Bright Weather worden advertenties weergegeven. De reclame kan met een in-app aankoop van €2,39 verwijderd worden uit de weer-applicatie. De achtergrond bestaat uit een vervaagde foto, iets dat we al kennen uit Yahoo Weather. Het verschil is dat Bright Weather foto’s gebruikt die afkomstig zijn van zoekmachine Bing en bij Yahoo wordt gebruik gemaakt van de fotodienst Flickr. De foto in Bright Weather wordt dagelijks veranderd en past zich aan, zoals die op de hoofdpagina van Bing ook is te zien. Omdat het nog een beta-versie betreft, kan het zijn dat dit nog aangepast wordt, zodat het bijvoorbeeld zich aanpast aan de plaats waar je op dat moment bent.

Bright Weather Photo weer

Voor het ophalen van het weer maakt Bright Weather gebruik van de data van Weather Underground. Bij Bright Weather is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een van de twee widgets, die bij de applicatie zit. Mijn eerste indruk van de applicatie is erg goed.

Mocht je hem zelf ook willen testen, volg dan de onderstaande stappen:

  1. Jezelf aanmelden bij de Beta Community op Google+ van Bright Weather.
  2. Je vervolgens aan te melden als tester voor Bright Weather. (Dit kan pas na goedkeuring voor de community)
  3. Vervolgens kan Bright Weather gedownload worden uit de Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel