Grumpy Weather Widget: het weer in duidelijke taal

In de Google Play Store zijn tal van weer-applicaties en widgets te downloaden voor het weerbericht. Een van deze is de applicatie Grumpy Weather Widget. Deze laat namelijk in hele duidelijke taal zien, wat het weer is en wordt. In deze review lees je alles over Grumpy Weather Widget.

Grumpy Weather Widget is een weer-applicatie, of beter gezegd widget, die we nog niet eerder hebben gezien voor Android. De widget brengt je op haar geheel eigen manier op de hoogte van het weerbericht. Allereerst is het goed te melden dat het hier gaat om een widget, en deze dus niet is terug te vinden in de lijst met applicaties. Althans, enkel de lijst met instellingen is te raadplegen vanuit het menu.

Grumpy Weather Widget AndroidGrumpy Weather Widget Android

Widget

Grumpy Weather Widget laat het weer op twee verschillende manieren zien. Door te tikken op de widget, verandert de widget van informatie. In het eerste scherm van de widget laat Grumpy Weather het actuele weer zien, van de locatie op dat moment. Het actuele weer wordt aangegeven met links een icoontje, en rechts de hele duidelijke, volwassen, taal.

voorspelling Grumpy Weather Widget Android

Wanneer er een keer kort op de widget getikt wordt, zal het scherm veranderen. In de widget is dan de weervoorspelling voor de komende drie dagen te zien, met de daarbij horende minimum en maximum temperatuur. Hier is geen ‘volwassen’ taalgebruik te vinden, en wordt het netjes gehouden.

Voor het bepalen van de locatie kan Grumpy Weather gebruik maken van de telefoon- en GPS signalen, of je kan handmatig een plaatsnaam invoeren. Het is helaas niet mogelijk om meerdere plaatsen op te slaan. In de lijst met instellingen kan verder ingesteld worden, om de hoeveel tijd de widget bijgewerkt moet worden. De widget kan in zowel wit als in het zwart weergegeven worden.

karakters Grumpy Weather Widget Android

Karakter

Het icoontje, links in de widget kan aangepast worden in een bepaald karakter. Elk karakter kan vervolgens aangepast worden in kleur, weergave en lettertype. Nadeel ervan is dat het downloaden van een karakter niet gratis is. Aan het downloaden van een karakter hangt een prijskaartje van 0,91 eurocent per karakter. Op dit moment is er keuze uit zes karakters, en dit aantal wordt nog steeds uitgebreid door de ontwikkelaars.

settings grumpy weather widget

Conclusie

De widget-app Grumpy Weather Widget is een vooral duidelijke, maar minimalistische weer-widget. Het is vooral voor de fun bedoeld, en niet voor het serieus bekijken van het weerbericht, daarvoor zijn er genoeg andere opties in de Play Store te vinden. Grumpy Weather is volledig Engelstalig maar laat zich prima bedienen, vergeet na het menu met instellingen alleen niet de instellingen op te slaan.

Voor een weer-widget is de widget met 6,4 MB aan de vrij grote kant. Daarnaast kost elke karakter die je extra wilt in de widget, 91 eurocent per stuk. Grumpy Weather Widget werkt op toestellen met Android 4.0 en hoger. Desalniettemin, een humoristische, duidelijke weer-widget.

Grumpy Weather Widget
Grumpy Weather Widget
Ontwikkelaar: FlashlightApps
Prijs: Gratis+
Grumpy Weather Widget
 • 6.9/10
  Vormgeving - 6.9/10
 • 6.8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 6.8/10
 • 6.8/10
  Mogelijkheden - 6.8/10
 • 7.7/10
  Snelheid - 7.7/10
 • 9/10
  Privacy - 9/10
7.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Origineel
 • Duidelijk afleesbaar
 • Geen overbodige permissies

Minpunten

 • Geen mogelijkheid tot toevoegen meerdere plaatsen
 • Vrij groot (6,4 MB)
 • Dure karakters
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel