Flappy Bird komt terug in augustus, opzet van spel veranderd

De maker van Flappy Bird heeft in een interview laten weten dat het in augustus terug zal komen met Flappy Bird. In het interview onthulde de ontwikkelaar een aantal nieuwe plannen voor de opzet van Flappy Bird.

Flappy Bird maakt zijn comeback in augustus van dit jaar, dat meldt Dong Nguyen, de bedenker en maker van Flappy Bird. Afgelopen februaro haalde hij de game offline, na berichten dat mensen verslaafd zouden raken aan de game. De game Flappy Bird was meer dan 50 miljoen keer gedownload en Nguyen haalde een groot bedrag op aan de in-app advertenties.

flappy bird

In augustus komt Flappy Bird dus terug, meldt Nguyen in een interview met CNBC. Zij het, in een andere vorm. In de nieuwe versie van Flappy Bird zal het minder verslavend zijn volgens de ontwikkelaar. Nguyen vertelt in het interview dat mensen meer tijd moeten besteden aan productievere dingen, dan aan het begeleiden van een vogel door buizen. De maker heeft echter geen spijt van het maken van het spel.

De nieuwe Flappy Bird zal verder een multi-player ondersteuning mee krijgen om het spel samen met vrienden te spelen. Meer is er nog niet bekend gemaakt door de maker. Maar wel is zeker dat in augustus de applicatie terugkeert in de Play Store.

In de Google Play Store zijn al tal van klonen te vinden van het populaire Flappy Bird. Het is de vraag of Flappy Bird dan nog aanslaat, aangezien er nog zo’n drie maanden gewacht moet worden op Flappy Bird.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel