‘Google Tablescape wordt platform voor voedsel-fotografen’

Google zou vermoedelijk werken aan een platform voor het delen van culinaire uitspattingen. Over het platform wat vooralsnog de naam Tablescape draagt zijn een aantal zaken bekend.

Hoewel dit bericht slechts een gerucht is zijn er wel degelijk aanwijzingen voor het bestaan van de applicatie Tablescape. Het vermoeden gaat dan ook dat het hier zou gaan om een product wat binnen Google wordt getest en ontwikkeld. Het Spaanse El androide libre wist in ieder geval de hand te leggen op een aantal screenshots.


In de applicatie van Google Tablescape vinden we een interface die wat weg heeft van Google+. In het menu van de app is ook een “Dish of the Day” of een gerecht van de dag te vinden, waarin iedere dag een nieuw gerecht wordt uitgelicht. Ook vinden we “My Foodographs” terug waarmee je ingestuurde voedsel-foto’s kunt terug vinden.

Hoewel in de screenshots een aantal zaken geblurred zijn om de tipgever te beschermen weet AndroidPolice toch een aantal feitjes uit deze screenshots te halen. Zo is Jessica Pfund, waarvan de naam een aantal maal terug komt in de screenshots, werkzaam voor Google. Naast het feit dat zij lid is van een Google+ community met de naam “The Plate” waarin voedsel-fotografen hun kiekjes kunnen delen is ook Pro Tip #12 terug te vinden op Google+.

Of en wanneer Google Tablescape toegankelijk wordt voor het grote publiek is onbekend, het zou ook goed kunnen dat het blijft bij een experiment onder Google medewerkers en geselecteerde testers.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel