Twitter gestart met uitrol van mute-functie

Twitter is gestart met de uitrol van de mute-functie in haar eigen Twitter-applicatie. Bij het muten, of in het Nederlands gezegd ‘negeren’, van gebruikers worden updates van desbetreffende persoon niet in je timeline meer weergegeven.

Twitter is begonnen met de uitrol van een nieuwe functionaliteit in de officiële Twitter-applicatie. De nieuwe functionaliteit betreft de mogelijkheid tot het negeren van iemand je volgt. In je timeline worden de status-updates van de desbetreffende persoon niet meer getoond, maar worden vermeldingen en DM’s wel nog weergegeven van die persoon.

Twitter mute dempen negeren            Twitter mute dempen negeren

Anderhalve week geleden doken de eerste berichten op over de mute-functie in Twitter. Twitter was toen druk bezig met het testen van de nieuwe functie. Bijzonder aan de negeer-functie van Twitter is dat tweets die de genegeerde Twitteraar nog stuurt, na het negeren, niet meer bekeken kunnen worden. Om nieuwe tweets van die persoon te lezen, moet de mute uitgeschakeld worden.

Wanneer je iemand mute, ontvolg je die persoon niet, en krijgt de ander er ook geen melding van dat je diegene negeert. Daarnaast kunnen genegeerde personen nog steeds met je in contact blijven middels een mention, of een privébericht (DM).

Het negeren van een gebruiker kan op twee manieren. Vanuit een tweet volg je de onderstaande stappen:

  1. Open de tweet en druk op het ⋮-icoontje.
  2. Vervolgens zie je de mogelijkheid “@gebruikersnaam negeren”.

Wanneer je iemand vanuit een profiel wilt negeren, volg je de volgende stappen:

  1. Open de profielpagina van de gebruiker die je wilt negeren.
  2. Druk vervolgens op het tandwieltje
  3. Vervolgens zie je de keuze om de gebruiker te negeren, waarna je je keus kan bevestigen.

Wanneer je het negeren van een Twitter-gebruiker ongedaan wilt maken, kan er op een rode luidspreker geklikt worden. Hiermee wordt de mute voor de desbetreffende gebruiker opgeheven.

Voor de nieuwe mute-functie hoef je de applicatie niet te updaten. Wanneer de mogelijkheid tot negeren beschikbaar is, merk je dit vanzelf in de Twitter-applicatie. In tegenstelling tot diverse Twitter-applicaties van derde partijen, is het negeren van tweets met een bepaalde hashtag (nog) niet mogelijk in de applicatie van Twitter.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel